Τοπικά

Πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σπουδών “AGILE2LEARN” από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της Δράσης KA220-VET – Cooperation partnerships in vocational education and training του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος Erasmus+ «Agile2Learn» (https://agile2learn.eu/).

Στόχος του έργου είναι η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέσα από την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος σπουδών που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του έργου. Αυτό θα επιτευχθεί με την εκπαίδευσή τους σε ένα σύνολο δεξιοτήτων και την απόκτηση γνώσεων απαραίτητων για την σταδιοδρομία των μαθητών/-τριών του 21ου αιώνα εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία Agile2Learn.

Η δομή του προγράμματος σπουδών Agile2Learn χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  • Φάση 1: Εκπαίδευση σε βασικές δεξιότητες της ευέλικτης προσέγγισης μέσω παρακολούθησης  online μαθημάτων κατάρτισης διάρκειας 8 εβδομάδων (40 ώρες)
  • Φάση 2: Μάθηση μέσω πρακτικής εφαρμογής της μεθόδου σε περιβάλλον τάξης από τους ίδιους τους συμμετέχοντες διάρκειας 16 εβδομάδων (85 ώρες)

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν. Με τη λήξη του πιλοτικού επιμορφωτικού προγράμματος, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα λάβουν σχετική πιστοποίηση παρακολούθησης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και τις 24/11/2022 στην ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/y5KTwQ4k2cr1s8Kw9

Έναρξη προγράμματος Δευτέρα 28/11/2022.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το