Τοπικά

Πικετοφορία στον Βόλο για τον θάνατο του 16χρονου Ρομ στη Θεσσαλονίκη

Σε πικετοφορία, που θα γίνει σήμερα στις 7 το βράδυ στην πλατεία Αγ. Νικολάου καλούν τη νεολαία του Βόλου οι Τομεακές Οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.  Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους “Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε βενζινάδικο, προκαλεί δίκαιη οργή και αγανάκτηση.
Το περιστατικό αυτό φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που, από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους.

Φέρνει πάνω από όλα στο προσκήνιο την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των διάφορων ομάδων καταστολής ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία κι άλλων ειδικών κατασταλτικών μονάδων.
Απαιτούμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Καμία συγκάλυψη!

Τώρα να δυναμώσει παντού ο αγώνας!
Η οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης για ζωή, σπουδές, δουλειά με δικαιώματα κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, θάνατο, εκμετάλλευση και καταστολή”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το