Οικονομία

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν το λογαριασμό του Μνημονίου

ImageHandler (4)

Μπορεί ο καιρός να αλλάζει και να βελτιώνεται από την επόμενη εβδομάδα αλλά από Πέμπτη, οπότε αλλάζει ο μήνας και μπαίνουμε στον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεσπάσει «καταιγίδα» φόρων όμοια της οποίας δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Κι αυτό γιατί εκτός από τις εισπράξεις φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας ή την επιβολή του αυξημένου ΦΠΑ από 1ης Οκτωβρίου στα νησιά, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να παρουσιάσει τους φόρους που θα ισχύσουν για το 2016.

Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος έχουν τεθεί επί τάπητος στις συσκέψεις στο ΥΠΟΙΚ το οποίο αναζητεί τον τρόπο για να εφαρμόσει τα όσα συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου.

Στο στόχαστρο έχει μπει το αφορολόγητο και τα όρια του, ο ορισμός των οποίων θα επηρεάσει τον αριθμό και τις κατηγορίες εκείνων που θα πληρώσουν τον λογαριασμό.

Στο τραπέζι και οι φοροαπαλλαγές αλλά και η μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς ενώ σε δύσκολη εξίσωση μετατρέπεται ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση για τον οποίο θα την «πληρώσουν» τελικά τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το