Αθλητισμός

Πιέζουν για την αναδιάρθρωση στον Ολυμπιακό Βόλου

Η προσπάθεια της οποίας ηγείται ο Ολυμπιακός Βόλου και αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται. Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων» Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει συνεχείς επαφές με διάφορους φορείς με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια, που φυσικά δεν είναι λίγα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πλέον ο μπροστάρης της προσπάθειας για να διορθωθεί η τεράστια αδικία του περασμένου καλοκαιριού, με την αναδιάρθρωση-έκτρωμα του τότε υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, όπου «φυτεύτηκε» μεταξύ της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ, μία ενδιάμεση κατηγορία, η Σούπερ Λιγκ 2. Ήταν ένα πρωτάθλημα που έμεινε στην ανυποληψία με αρκετές ομάδες που έκοβαν διψήφιο αριθμό εισιτηρίων, αλλά και μειωμένο ενδιαφέρον από τη στιγμή που από την πρεμιέρα γνωρίζαμε ότι θα έπεφταν οι αδύναμοι και με πολλά οικονομικά προβλήματα Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα.

Έτσι, η Φούτμπολ Λιγκ έγινε η τρίτη τη τάξει κατηγορία, με τη συμμετοχή ιστορικών ομάδων. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και σίγουρα δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα αυτό της Σούπερ Λιγκ 2, όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα. Μάλιστα πολλές από τις ομάδες του ήταν δυνατότερες από αυτές της θεωρητικά ανώτερης Σούπερ Λιγκ 2.
Ο Ολυμπιακός επιθυμεί τη συγχώνευση των δύο κατηγοριών, ώστε να υπάρχει μία Β’ Εθνική των 32 ομάδων, χωρισμένη σε δύο ομίλους των 16 με γεωγραφικά κριτήρια. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι η κατηγορία θα τονωθεί με την προσθήκη σε αυτή ιστορικών συλλόγων με πολύ κόσμο στο πλευρό τους και εμμένουν σε αυτή τους την άποψη.
Ως συμμάχους στην προσπάθειά τους έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ. Ως γνωστόν την πρόταση του Ολυμπιακού έχουν συνυπογράψει οι Καλαμάτα, Καβάλα, Ασπρόπυργος, Διαγόρας, Ιάλυσος, Τρίγλια, Θεσπρωτός, Αιγάλεω, Βέροια, Ιεράπετρα, οπότε συμφωνούν οι 11 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας. Διαφώνησαν μόνο οι Α.Ο. Τρίκαλα, Ιωνικός (αυτές οι ομάδες θεωρούν πως ούτως ή άλλως θα παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2, επειδή ήταν πρωτοπόροι στη Φούτμπολ Λιγκ), καθώς και η Νίκη.

Οι ΠΑΕ που συμφώνησαν στην πρωτοβουλία του Ολυμπιακού θεωρούν ότι το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας θα αποκτήσει υπεραξία αν σε αυτό προστεθούν ιστορικές ομάδες, που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις και έχουν χιλιάδες φιλάθλους.
Ωστόσο, στην προσπάθεια της συγχώνευσης των δύο κατηγοριών, αντιδρούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. ενώ έχουν και την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Και αυτό γιατί η Φούτμπολ Λιγκ εξ αρχής θεωρήθηκε ως ο … φτωχός συγγενής. Έτσι, της επιτράπηκε να έχει μόνο τρεις ψήφους, ενώ η Σούπερ Λιγκ 2 έχει 12, όσοι και οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση θα πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, κάτι που μπορεί να κάνει η παρούσα κυβέρνηση, αν το επιθυμεί. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Ευριπίδης Τσιμπανάκος και οι συνοδοιπόροι του, έχουν μιλήσει με αρκετούς βουλευτές της Ν.Δ. που δείχνουν θετικοί στο να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι αυτό το καλοκαίρι μπορούν να συμβάλλουν στο να χτιστεί ξανά το οικοδόμημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πάνω σε γερά θεμέλια.
Σημειώνεται, πως η πρόταση για την αναδιάρθρωση έχει φτάσει αρκετά ψηλά στα κυβερνητικά κλιμάκια, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος και η ΕΠΟ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το