Αθλητισμός

Πιέζουν για έναρξη ΕΠΟ και βουλευτές – Το θέμα απασχολεί και την ΠΑΕ Νίκη

Πιέσεις για έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ ασκούν ΕΠΟ και πολιτικοί. Η ομοσπονδία ζήτησε τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, ενώ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, που σίγουρα απασχολεί και τη Νίκη.

Έντονες πιέσεις για σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ ασκούνται από διάφορες μεριές. Την αρχή έκανε η ΕΠΟ, η οποία απέστειλε επιστολή στους λοιμωξιολόγους αιτώντας τηλεδιάσκεψη με θέμα φυσικά την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Η ομοσπονδία επιθυμεί να εξαντλήσει τα περιθώρια, προκειμένου να μην παραταθεί άλλο η αγωνιστική απραξία. Μάλιστα μέσα στην επιστολή γίνεται ξεκάθαρο το κοινό μέτωπο που έχουν χαράξει μαζί με τη Σούπερ Λιγκ 1 και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Θυμίζουμε ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί και νέα τηλεδιάσκεψη. Τα μέλη της διοργανώτριας θα συζητήσουν ξανά τα θέματα της έναρξης της Σούπερ Λιγκ 2 και της παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ΕΡΤ. Τα ζητήματα είναι τα ίδια που υπήρχαν στην ατζέντα των τηλεδιασκέψεων της 3ης, 6ης και 12ης Νοεμβρίου, ενώ είναι πιθανό να γίνει κουβέντα και για πιθανή αλλαγή της προκήρυξης χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ.

Παράλληλα ασκούνται πιέσεις και από την πλευρά των πολιτικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βουλευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με παραλήπτη την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Το θέμα της ερώτησης είναι: «Επανέναρξη αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League2, Football League, Α2, Β’ και Γ’ Εθνικής μπάσκετ», με την οποία ζητεί να μάθει σε ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση για να αρχίζουν πάλι τα πρωταθλήματα.
Η ερώτηση αναφέρει ότι η πανδημία του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ δημιουργεί ένα «εκρηκτικό μείγμα» για εκείνους που ζουν απ’ αυτά τα δύο αθλήματα.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου κάνει ειδική μνεία στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2, της Φούτμπολ Λιγκ όσον αφορά το ποδόσφαιρο και της Β’ και Γ’ Εθνικής μπάσκετ, τα οποία δεν έχουν αρχίσει ακόμη, ενώ και η Α2 μπάσκετ που ξεκίνησε, έχει τεθεί σε αναστολή. Συγκεκριμένα τονίζει ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει απόφαση για έναρξη, ενώ η αβεβαιότητα που επικρατεί προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στους θεσμικούς φορείς ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, όσο και στους προπονητές, τους αθλητές και τις οικογένειές τους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 3.000.
Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι είναι εφικτό να αρχίσουν τα παραπάνω πρωταθλήματα, αρκεί φυσικά «να εξασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη Σούπερ Λιγκ».

Και η ερώτηση της κ. Αλεξοπούλου ολοκληρώνεται ως εξής: «Eρωτάται ο αρμόδιος υφυπουργός, σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League2, Football League, Α2, Β’ και Γ’ Εθνικής μπάσκετ».
Ασφαλώς το θέμα απασχολεί και την ΠΑΕ Νίκη, η οποία περιμένει να μάθει το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη Φούτμπολ Λιγκ, όπου πρόκειται να συμμετάσχει τη φετινή περίοδο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το