Τοπικά

Πιάνουν δουλειά σήμερα στα σχολεία του Βόλου οι συμβασιούχες καθαρίστριες

Σήμερα αναμένεται να πιάσουν δουλειά οι 62 καθαρίστριες με σύμβαση πλήρους και μερικής απασχόλησης στα σχολεία του Δήμου Βόλου, ώστε από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμα τα διδακτήρια για την υποδοχή των μαθητών.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή απέστειλε επιστολή προς τους διευθυντές σχολικών ομάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφέροντας για το θέμα πως καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκονται στις θέσεις σήμερα Παρασκευή οι 143 συμβασιούχες καθαρίστριες.
Αναφορικά με την παραλαβή των μασκών η κ. Τοκαλή ανέφερε στην επιστολή προς τους διευθυντές πως «Μέχρι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου αναμένουμε την παραλαβή μασκών από την ΚΕΔΕ. Θα ενημερωθείτε άμεσα, εάν οι μάσκες παραληφθούν την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, διαφορετικά θα τις προμηθευτείτε από τη Δευτέρα το πρωί από το τμήμα Παιδείας (Ζάχου – Επτά Πλατανίων). Σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση παρακαλούμε πολύ όσα σχολεία δεν έχουν προμηθευτεί κατά το προηγούμενο διάστημα μάσκες μέσω των σχολικών επιτροπών, να προμηθευτούν μάσκες μίας χρήσεως για τις δύο πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς».
Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου. Οι απολυμάνσεις θα επαναληφθούν και τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα.

Η κ. Τοκαλή κατέληξε στην επιστολή λέγοντας πως «σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι συνθήκες είναι κρίσιμες και πρωτόγνωρες, χρειάζεται να προσαρμοστούμε όλοι στα νέα δεδομένα για να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Σας διαβεβαιώνω ότι για τον Δήμο Βόλου αποτελούν προτεραιότητα τα σχολεία».
Να αναφερθεί ότι το προσωπικό καθαριότητας κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει προστατευτική μάσκα, κατά προτίμηση χειρουργική, προστατευτικά γάντια μιας χρήσης και στολή εργασίας με πλαστική ποδιά μιας χρήσης. Αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών τα χέρια θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα (τουλάχιστον 60% αλκοόλη).
Όλες οι αίθουσες του σχολείου θα πρέπει να αερίζονται πολύ καλά ιδιαίτερα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της καθαριότητάς τους.
Η καθαριότητα των επιφανειών με κοινό απορρυπαντικό ή υγρό σαπούνι προηγείται της χρήσης απολυμαντικών, ιδιαίτερα δε όταν αυτές είναι εμφανώς λερωμένες.
Ο συστηματικός και καθημερινός καθαρισμός επιφανειών (πόμολα, διακόπτες, πάγκοι, γραφεία, θρανία κ.ά.) με κοινά καθαριστικά απαιτεί την τριβή των λείων επιφανειών και ιδιαίτερα αυτών που αγγίζονται πιο συχνά από τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το