Ελλάδα

Πιάνει δουλειά η νέα κυβέρνηση – Στις 12:00 η ορκωμοσία

Με έναν ογκώδη φάκελο, που περιέχει σημαντικά στοιχεία όπως τη συνοπτική παρουσίαση των υπουργείων και των παραχθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσε τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Νωρίτερα, ο Ιωάννης Σαρμάς, υποσχόταν πίστη στο Σύνταγμά ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην αίθουσα διαπιστευτηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όρκισε τον πρωθυπουργό. Παρόντες ήταν μέλη της οικογένειας του κ. Σαρμά και πιο συγκεκριμένα η σύζυγος του και οι δύο γιοί τους. Μαζί τους ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής και η γενική γραμματέα της κυβέρνησης και καθηγήτρια νομικής, Εύα Παπαπετροπούλου – Ταλιαδούρου.

Η ορκωμοσία των υπουργών, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η εθιμοτυπική τελετή παράδοσης – παραλαβής σε όλα τα υπουργεία. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα οδηγήσει την χώρα σε νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Τα πρόσωπα που έμειναν στην θέση τους είναι η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής ανέλαβε την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας που γνωρίζει καλά. Το υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνει ο πρέσβης επί τιμή, Βασίλης Κασκαρέλης. Στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης. Στο υπουργείο Παιδείας, που θα έχει τη μεγάλη ευθύνη να «τρέξει» τις πανελλαδικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα, ο Χρήστος Κίττας, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσιακή κυβέρνηση για δεύτερη φορά.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το