Τοπικά

Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συγκρότησαν “βραχίονα” στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ

syriza

Η κίνηση που μέρες κυοφορούνταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ, για την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώθηκε. “Πρωτοβουλία Μαγνησίας για την Προοδευτική Διακυβέρνηση”, ονομάζεται ο νέος βραχίωνας στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με πληροφορίες συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Α. Παπατόλια. Ο πρώην δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, ο Α. Παπατόλιας, πρόσωπα που μετείχαν στα βουλευτικά, δημοτικά και νομαρχιακά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, μετέχουν στην “Πρωτοβουλία”.

Σε ανακοίνωση , η οποία αναφέρει τα εξής εμφανίζονται 23 υπογραφές :

Αναμφίβολα, η χώρα μας χρειάζεται σήμερα μια ριζική πολιτική αλλαγή, που θα ξαναδώσει στους πολίτες ελπίδα και προοπτική ενάντια στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων ετών. Γι’ αυτό το λόγο, αθροίζουμε τη φωνή μας με εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν να ανατραπεί η πολιτική που παράγει κοινωνικά ερείπια, εξουθενώνει τα πιο υγιή και παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας, υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ενισχύει το τριτοκοσμικό και πελατειακό κράτος, ισχυροποιεί τα κατεστημένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα και αυξάνει προκλητικά τα κέρδη των τραπεζών την ίδια στιγμή που διευρύνει τις ανισότητες σε βάρος των αδύναμων.

Παράλληλα, αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ένα συγκροτημένο Σχέδιο Προοδευτικής Διακυβέρνησης, με στέρεες και βιώσιμες προτάσεις, που θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, την αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμών και τη ριζική αναδιοργάνωση του Κράτους και του πολιτικού συστήματος. Ένα τέτοιο Σχέδιο μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα εδραιώνει τις κοινωνικές συναινέσεις και θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στις ασκούμενες πολιτικές μιας Αριστερής Κυβέρνησης.

Στο ακραία διπολικό εκλογικό σκηνικό που στήνεται γύρω μας, ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως η αδιαφιλονίκητη ηγεμονική δύναμη στον πόλο της Προοδευτικής Διακυβέρνησης. Ο φορέας αυτός εκφράζει ένα δυναμικό πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, που επενδύει πάνω του προσδοκίες κοινωνικής ανάταξης, έστω κι αν αυτές συχνά περιβάλλονται από διστακτικότητα ή «δημιουργική πολιτική αναμονή». Αναμφίβολα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποτελέσουν τον κορμό μιας Αριστερής Κυβέρνησης, με διάρκεια και προοπτική, η οποία θα στηρίζεται και σε ένα νέο «μπλοκ εξουσίας» με ευρύτερες προγραμματικές, ιδεολογικές και κοινωνικές αναφορές.

Ως ενεργοί και σκεπτόμενοι προοδευτικοί πολίτες, που έχουμε υπηρετήσει με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον, επιλέγουμε να σταθούμε δημιουργικά στη μεγάλη ιστορική πρόκληση της εθνικής ανασύνταξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας με όρους δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας και διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής. Επιλέγουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με το πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται σήμερα γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουμε την εκλογική του επικράτηση απέναντι στις δυνάμεις που ευθύνονται για την κοινωνική καταστροφή των τελευταίων ετών. Η στήριξή μας είναι αυτονόητα ανιδιοτελής και χωρίς κανένα αντάλλαγμα σύμφωνα με τις αξίες που χαρακτηρίζουν όλη την ιστορία του προοδευτικού κινήματος στη χώρα μας.

Μόνη φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε με τις θέσεις και τις προτάσεις μας, μέσα από έναν ανοιχτό κοινωνικό διάλογο που θα υπερβαίνει τις εγγενείς αδυναμίες της καθαρά κομματικής δράσης, στην επιτυχημένη πορεία της προοδευτικής διακυβέρνησης, καθώς και στη διαμόρφωση των αναγκαίων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών που θα εγγυηθούν την ασφαλή έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ο διάλογος ανάμεσα στις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής και της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές και να καταλήγει σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, με ευρύτατες κοινωνικές συναινέσεις και στέρεη προοπτική υλοποίησης από μια σύγχρονη Αριστερή Κυβέρνηση.

Κοινή απαίτηση όλων είναι να γίνει η Αριστερά χώρος παραγωγής ουσιαστικών πολιτικών θέσεων και αναζήτησης βιώσιμων λύσεων στην υπηρεσία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής διακυβέρνησης προς όφελος των πολιτών. Η Κυβερνώσα Αριστερά οφείλει να λειτουργήσει ως εγγυήτρια δύναμη προόδου απέναντι στην απειλή της θεσμικής οπισθοδρόμησης και στα αναχρονιστικά σύνδρομα της γενικευμένης άρνησης, του κομματοκεντρικού ηγεμονισμού, αλλά και της αντιευρωπαικής και εθνικιστικής αναδίπλωσης.

H Αριστερά πρέπει να συμβάλει, τέλος, στην υπέρβαση του σημερινού πολιτικού κατακερματισμού. Οφείλει να λειτουργήσει ενοποιητικά αφενός ως πόλος συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων και αφετέρου ως χώρος πολιτικής σύνθεσης , ενισχύοντας δραστικά τη δημοκρατική λειτουργία της και ενθαρρύνοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών στη διαμόρφωση των δημόσιων πολιτικών.

Δεσμευόμαστε ότι μετά τις εκλογές θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στη Μαγνησία για την προώθηση αυτού του διαλόγου, την επεξεργασία θέσεων πάνω σε τοπικά και όχι μόνο ζητήματα, καθώς και τη ζύμωση των προτάσεών μας με τους φορείς της κοινωνίας. Σταθερός στόχος και προσδοκία όλων μας είναι μια κοινωνία σε εγρήγορση να στηρίζει κριτικά την Προοδευτική Διακυβέρνηση, να προτείνει λύσεις και να συμμετέχει ουσιαστικά σε διαδικασίες και αποφάσεις που συμβάλλουν θετικά στην αναγκαία εθνική ανασυγκρότηση.

Οι συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία:

ΒΑΛΩΜΕΝΟΣ ΙΩΑNΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

BΑΡΝΑΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, MASTER ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΒΟΓΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΔΗΜΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΗΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΥΠΟΨ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΛΑΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

ΝΤΙΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΤΕΛΕΟΥ

ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΔΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, MASTER ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΤΣΑΒΕ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, MASTER ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΧΑΣΑΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το