Ελλάδα

Ποια είναι η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» που θέλει να πάρει άδεια καναλιού

Η τελευταία από τις συνολικά έξι αιτήσεις που κατατέθηκαν χθες για άδεια τηλεοπτικού καναλιού κατατέθηκε από την εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.».

Εκπρόσωπός της ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς, ο οποίος μπαίνοντας στο κτίριο του ΕΣΡ δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο στους δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Ωστόσο εξερχόμενος του κτιρίου και μετά από την πίεση των δημοσιογράφων ο κ.Γιομπαζολιάς είπε «Εγώ είμαι πρόεδρος της εταιρείας. Η εταιρεία είναι νεοσύστατη και τίποτα άλλο δεν χρειάζεται. Εγώ εκπροσωπώ την εταιρεία. Εγώ εκπροσωπώ την εταιρεία συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών».
Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένας άλλος και πως αυτός εκπροσωπεί την εταιρεία. «Προφανώς υπάρχει μια μετοχική σύνθεση, αυτής της εταιρείας μέτοχος είναι άλλη εταιρεία κυπριακή και εκείνης της εταιρείας άλλη εταιρεία επίσης κυπριακή και εκείνης της εταιρείας μέτοχος ένα μόνο πρόσωπο. Θα τα δείτε όλα δεν έχω το δικαίωμα να πω εγώ αυτά που θα ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. Είναι ελληνική εταιρεία που έχει μέτοχο μια κυπριακή», είπε.
Ωστόσο ακούγεται πως πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Φίλιππος Βρυώνης.

Το καταστατικό της εταιρείας

Με μία αναζήτηση στο ΓΕΜΗ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών φαίνεται πως η ημερομηνία ολοκλήρωσης της καταχώρησης της εταιρείας είναι η 10/1/2018, δηλαδή η ημέρα λήξης της προθεσμίας των αιτήσεων για τηλεοπτική άδεια.

Ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας είναι «E CHANNEL» και έχει ως έδρα τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου. Πέρα από τον Μάκη Γιομπαζολιά, που είναι πρόεδρος της εταιρείας, αντιπρόεδρος εμφανίζεται η κα Σοφία Ζησιμοπούλου και μέλη του ΔΣ οι κ.κ Δημήτρης Ράπτης και Βαγγέλης Γκιουγκής. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στα 6.630.000 ευρώ, ποσό που αναλαμβάνεται ολόκληρο από την ιδρύτρια και μοναδική μέτοχο εταιρεία με την επωνυμία SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD, η οποία έλαβε 6.630.000 ονομαστικές μετοχές, συνολικής αξίας 6.630.000 ευρώ.

Η αντιπρόεδρος της «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» Σοφία Ζησιμοπούλου εμφανίζεται ως director της κυπριακής SE.KA. INTERNATIONAL SERVICES LTD που έχει έδρα στη Λεμεσό της Κύπρου και εμφανίζεται να είναι ενεργή από τις 28 Δεκεμβρίου 2017. Στην θέση του γραμματέα της εταιρείας αυτής εμφανίζεται μια άλλη εταιρεία με την ονομασία LE.KO COMPANY SERVICES LIMITED.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το