Ελλάδα

Ποια είναι η Ολγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος

georvasili708

Η 54χρονη γιατρός Ολγα Γεροβασίλη, θα είναι από εδώ και πέρα υπεύθυνη για την ενημέρωση του κοινού για το κυβερνητικό έργο, αφού, όπως είχε γράψει το iefimerida.gr από το μεσημέρι,  αναλαμβάνει κυβερνητική εκπρόσωπος στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η Ολγα Γεροβασίλη, είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και πριν μπει στη Βουλή, το 2012, είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να εκλεγεί δήμαρχος Αρτας, ενώ είχε επιχειρίσει να μπει στη Βουλή και στο παρελθόν, χωρίς επιτυχία, όμως.

Συγκεκριμένα, στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη». Κατάφερε, ωστόσο, να εκλεγεί βουλευτής μόλις στις διπλές εκλογές του 2012.

Στο μεσοδιάστημα, ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση, αρχής γενομένης το 1998 όταν και εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αρταίων. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Η Ολγα Γεροβασίλη είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το