Πολιτισμός

«Παίζουμε και μαθαίνουμε στο μουσείο»

Και αυτό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το «Παίζουμε και μαθαίνουμε στο μουσείο» συνεχίζει κανονικά με διάφορες δραστηριότητες σχετικές με τις ενότητες της κατοικίας και των εργοστασίων στη μεγάλη έκθεση «Βόλος – Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά» του Μουσείου της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά).
Τα παιδιά, μέσα από γρίφους θα οδηγηθούν στην ενότητα «εργασία» και πιο συγκεκριμένα θα γνωρίσουν τα παλιά εργοστάσια του Βόλου. Στη συνέχεια θα οδηγηθούν στην ενότητα της «κατοικίας». Βλέποντας παλιές φωτογραφίες των κατοικιών του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, θα ανακαλύψουν τις ομοιότητες και τις διαφορές των τότε σπιτιών με των σημερινών. Μέσα από την παντομίμα και τη θεατρική έκφραση, τα παιδιά θα αναπαραστήσουν εικόνες, που θα τους δοθούν.
Το «Παίζουμε και μαθαίνουμε στο μουσείο» είναι μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά με εισηγήτριες την Έλληνα Παναγιώτα, παιδαγωγό – εμψυχώτρια και την Γκαραγκούνη Καλλιόπη, μουσειολόγο. Πρόκειται για ένα χαρούμενο και ευχάριστο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο έως τις 23 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου το δίωρο 11.00 – 13.00.
Απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών και περιλαμβάνει: Θεατρικό παιχνίδι, έκφραση, ανακάλυψη της γνώσης μέσα από ερωταποκρίσεις και παιχνίδια γνώσεων, κινητική αγωγή, παντομίμα, εικαστικά και βιωματικό παιχνίδι. Ο χώρος του μουσείου θα αποτελέσει χώρος εμψύχωσης και δημιουργίας για τα παιδιά και το πρόγραμμα θα συμβάλλει στη γνώση και την επαφή των παιδιών με τον συγκεκριμένο χώρο.
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ ανά άτομο (τη φορά), 6 ευρώ για αδέλφια (τη φορά).
Για όλο τον μήνα το ποσό είναι 15 ευρώ ανά άτομο και 22 ευρώ για αδέλφια.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 6970990644, 6978668632.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το