Τοπικά

Πεζοδρόμια-«ζούγκλα» – Σχεδόν απροσπέλαστα για τους δημότες σε γειτονιές του Βόλου

Σε «ζούγκλα» έχουν μετατραπεί πολλά πεζοδρόμια στις γειτονιές του Βόλου, καθώς έχουν στην κυριολεξία χορταριάσει και καθίστανται σε αρκετές περιπτώσεις αδιάβατα για τους πεζούς. Αναγνώστες διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη κατάσταση και ζητούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου να προχωρήσει σε κόψιμο των χόρτων, αφού όπως επισημαίνουν «αυτή η εικόνα είναι απαράδεκτη». Χορταριασμένα είναι και πολλά ρείθρα, καθώς έχουν να αποψιλωθούν αρκετούς μήνες.

Η «Θ» μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες αναγνωστών έκανε ένα οδοιπορικό σε σημεία που υποδείχτηκαν και πραγματικά το πρόβλημα καταδεικνύεται με αδιάψευστο μάρτυρα τον φωτογραφικό φακό.
Πεζοδρόμια στην κυριολεξία που έχουν χορταριάσει, τη στιγμή που βρισκόμαστε προ των πυλών του καλοκαιριού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πεζοδρόμιο στην οδό Μεταμορφώσεως λίγα μέτρα μετά τη συμβολή της με τη Γ. Καρτάλη, όπου έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε ζούγκλα, αφού τα χόρτα έχουν ξεπεράσει σε ύψος το μισό μέτρο. Ανάμεσα στα χόρτα υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια, με τους περίοικους να διαμαρτύρονται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς αρμόδιος από τον Δήμο Βόλου δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε αποψίλωση και σε λίγο καιρό θα μας «φάνε» τα φίδια και τα τρωκτικά».

Απαράδεκτη είναι η εικόνα και στους μικρούς χώρους πρασίνου δίπλα στα πεζοδρόμια, επί της Ρήγα Φεραίου, στη συμβολή της με την 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ. «Εδώ παίζουν καθημερινά παιδιά και τώρα τα πάντα έχουν χορταριάσει. Πρέπει να κοπούν τα χόρτα και να ομορφύνει ο τόπος» επισημαίνουν περίοικοι.
Απροσπέλαστο είναι και το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Αθ. Διάκου και Μωυσέως, αφού τα χόρτα φτάνουν σχεδόν το ένα μέτρο ύψος, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε τμήμα του πεζοδρομίου της οδού Κουντρουριώτου, μεταξύ Πλάτωνος και Αριστοτέλους.

«Θα γεμίσουμε ποντίκια και φίδια όλο το καλοκαίρι, αν τα χόρτα δεν κοπούν έγκαιρα. Μπήκε ο Μάιος και κανείς από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου δεν ασχολείται με τις γειτονιές της πόλης, ώστε να στείλει ένα συνεργείο για να αποψιλώσει τα χόρτα. Ζούγκλα έχουμε γίνει» τονίζουν δημότες που επικοινώνησαν με τη «Θ».
Να αναφερθεί ότι χορταριασμένα είναι και πολλά ρείθρα πεζοδρομίων στην πόλη του Βόλου, τα οποία έχουν μήνες να αποψιλωθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το