Τοπικά

Πεζόδρομοι μόνο… στα χαρτιά στις Αλυκές-Σε πάρκιν ΙΧ μετατρέπονται καθημερινά Ηρ. Πολυτεχνείου και Λέμαν

Την ησυχία τους έχουν χάσει στην κυριολεξία οι περίοικοι των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Λέμαν στις Αλυκές, καθώς οι δυο παραλιακοί πεζόδρομοι, μετατρέπονται καθημερινά σε απέραντα πάρκιν ΙΧ. Η κατάσταση, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στις Αλυκές, γίνεται ανυπόφορη τα Σαββατοκύριακα και τις βραδινές κυρίως ώρες, καθώς οι δύο πεζόδρομοι, παρά τις απαγορευτικές κορύνες που έχουν τοποθετηθεί, γεμίζουν από παράνομα σταθμευμένα ΙΧ θαμώνων των γύρω καταστημάτων.

«Θα συμβεί ατύχημα, καθώς στους πεζοδρόμους παίζουν αμέριμνα μικρά παιδιά, ενώ τις μεταμεσονύχτιες ώρες αναπτύσσονται υπερβολικές ταχύτητες από μεθυσμένους οδηγούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι και ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων του Δήμου Βόλου και της Τροχαίας, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Να αναφερθεί ότι τόσο η Ηρώων Πολυτεχνείου όσο και η Λέμαν στις Αλυκές είναι χαρακτηρισμένοι πεζόδρομοι με ΦΕΚ, εδώ και πολλά χρόνια. Οι περίοικοι έχουν προχωρήσει σε αρκετές οχλήσεις από το 2008 και μετά προς τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, αλλά και την Τροχαία, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις για την πεζοδρόμησή τους, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, όλες οι ενέργειές τους έχουν πέσει στο κενό.
Μάλιστα, με έγγραφά τους, στα οποία έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υπογραφές, επισημαίνουν την αναγκαιότητα να τοποθετηθούν προστατευτικές κορύνες και ενημερωτικές πινακίδες, οι οποίες θα καθιστούν απαγορευτική τη διέλευση των ΙΧ.


Να αναφερθεί ότι υπάρχουν τοποθετημένες κορύνες τόσο στην είσοδο της Ηρ. Πολυτεχνείου παραλιακά, όσο και από την κεντρική οδό, που συνδέει τις Αλυκές με την Π.Ε.Ο. Βόλου- Ν. Αγχιάλου, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις είτε καταστρέφονται από διερχόμενα ΙΧ, είτε παρακάμπτονται από παράπλευρες εισόδους στον πεζόδρομο.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στον πεζόδρομο της Λέμαν, όπου δεν υπάρχει ημέρα, κατά την οποία δεν θα βρεις παράνομα σταθμευμένο ΙΧ.
«Έχουμε χάσει την ησυχία μας και τον ύπνο μας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα. Μάλιστα, τις νυκτερινές ώρες τα Σαββατοκύριακα, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, καθώς οι πεζόδρομοι γεμίζουν από παράνομα σταθμευμένα ΙΧ, των θαμώνων παρακείμενων καταστημάτων. Βγαίνουν μεθυσμένοι οδηγοί τις πρώτες πρωινές ώρες και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, χωρίς να υπολογίζουν ότι γύρω τους υπάρχουν άνθρωποι, που κοιμούνται. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα καταστήματα, που εύλογα θέλουν να δουλέψουν, για να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις. Όμως, πρέπει να εφαρμοστεί η Νομοθεσία, που απαγορεύει την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι περίοικοι.


Οι ίδιοι, στέκονται, επιπλέον, και στο θέμα της ασφάλειας των μικρών παιδιών, που παίζουν καθημερινά στους δύο πεζοδρόμους. «Από θαύμα δεν έχει σημειωθεί ακόμη κάποιο σοβαρό ατύχημα. Τα μικρά παιδιά τρέχουν, παίζουν ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους πεζοδρόμους, γνωρίζοντας ότι δεν περνούν ΙΧ. Όμως, η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς σε καθημερινή βάση η Λέμαν και η Ηρ. Πολυτεχνείου μετατρέπονται σε απέραντα πάρκιν», επισημαίνουν και προσθέτουν: «Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει οι αρμόδιοι να δουν με σοβαρότητα το πρόβλημά μας και να δώσουν λύση. Έχουμε απευθυνθεί τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και την Τροχαία, αλλά μάταια μέχρι σήμερα. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ζητούμε απλά να εφαρμοστεί η Νομοθεσία και όσα ισχύουν για τους πεζοδρόμους».

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ
[email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το