Παραπολιτικά

Πεζοί μετ’ εμποδίων…

Οι πεζοί δεν είναι οργανωμένη ομάδα, αλλά ως η πλειονότητα όσων κινούνται μέσα στην πόλη έχουν πολλά να πουν για το κέντρο της και τις γειτονιές της.
Είναι αφανείς, αλλά γνωρίζουν καλύτερα από όλους πόσο ασφαλείς είναι οι δρόμοι, οι πεζόδρομοι, τα πεζοδρόμια όπου καθημερινά κυκλοφορούν και προσέχουν τα βήματά τους.
Οι ίδιοι άλλωστε είναι οι πιο ευάλωτοι. Χρειάζεται να έχουν τον νου τους για να μην πέσουν θύματα ατυχημάτων από απρόσεκτους ή βιαστικούς.
Καθώς ωστόσο αυξάνεται ο αριθμός των παράνομα σταθμευμένων ΙΧ σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, καθιστώντας σε αρκετές περιπτώσεις αδύνατη τη διέλευσή τους, μεγαλώνουν και οι διαμαρτυρίες δημοτών, που θέλουν να κινούνται με ασφάλεια.
Το φαινόμενο λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γιατί ακόμη και αν τη μια ημέρα κοπούν αρκετές κλήσεις και πρόστιμα, την επομένη τα παράνομα σταθμευμένα ΙΧ κάνουν πάλι την εμφάνισή τους.
Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στους δρόμους της πόλης είναι και απόρροια της απουσίας αστυνόμευσης. Είναι γνωστό άλλωστε πως κανείς δεν γεννιέται τόσο ευαίσθητος στα ζητήματα των πεζών και με την ανάλογη κυκλοφοριακή παιδεία που να διδάσκει πόσο προσεκτικός στις κινήσεις του στον δρόμο και διακριτικός με τους άλλους χρειάζεται να είναι ο καθένας. Ειδικά για τη διδαχή του νόμου υπάρχει η επιβολή τιμωρίας, όταν κάποιοι τον παραβαίνουν. Έστω κι αν είναι για «μικροπράγματα», όπως η παράνομη στάθμευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το