Αθλητισμός

Πετυχημένη παρουσία για τις ομάδες πόλο του Βόλου στο διεθνές τουρνουά Splash

Μία γιορτή για το άθλημα της υδατοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε στην ανοικτή πισίνα του ΕΑΚ «Ιωάννης Αντωνόπουλος» και στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά Splash στο οποίο μετείχε και ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Μάλιστα, η ομάδα παίδων του συλλόγου κατέκτησε την 3η θέση, ενώ στην 9η κατετάγη αυτή των μίνι παίδων.

Το Splash είναι ένα τουρνουά Ακαδημιών που πλέον έχει καταστεί θεσμός στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Διοργανώνεται από μία παλιά δόξα του αθλήματος, τον Δημήτρη Σελετόπουλο και την Agenda Sport Action και κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ίδιο συνέβη και στα κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες δύο ηλικιακών κατηγοριών και συγκεκριμένα των παίδων (Κ15) και των μίνι παίδων (Κ13), με 13 και 16 ομάδες.

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση έδωσε το «παρών» και στις δύο κατηγορίες, με τους αθλητές του να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Μόνο κέρδος είχαν από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, το οποίο αποτέλεσε μέρος της προετοιμασίας ενόψει των επίσημων αγώνων για τα πρωταθλήματά τους. Ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών τους έμειναν και οι προπονητές Ιάσων Λέτσιος και Ευθύμης Δημητρίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στα παιχνίδια πρόσωπα και συστήματα.

Στην 3η θέση η παιδική ομάδα
Η παιδική ομάδα του Βόλου είχε εξαιρετική παρουσία και με τέσσερις νίκες και μία μόνο ήττα στον ημιτελικό, κατέκτησε την 3η θέση. Έπαιξε όμορφο πόλο και δέχθηκε τα εύσημα ακόμη και από τους αντιπάλους της.

Αρχικά πήρε την 1η θέση στον όμιλό της κερδίζοντας τους ΟΦΗ και Νηρέα Χαλανδρίου. Στο ματς με τον ΟΦΗ ο Βόλος επικράτησε 12-9 (οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 2-3, 3-1), με σκόρερ τους Ζεμπέογλου 5, Καψάλη 2, Γαργαλέτσο, Πριτσίνη, Σπαθούλα, Γιασαλάρι, Παπαγεωργίου. Κόντρα στον Νηρέα Χαλανδρίου το σκορ ήταν 12-6 (4-1, 4-1, 1-3, 3-1) με τα γκολ να σημειώνονται από τους Ζεμπέογλου 4, Πριτσίνη 3, Παπαγεωργίου 2, Καλαμπαλίκη, Γαργαλέτσο, Καψάλη.

Ο προημιτελικός απέναντι στον Σ.Κ. Ροή ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο. Με επί μέρους σκορ 9-1 στην τρίτη και τέταρτη περίοδο ο Βόλος θριάμβευσε με 16-7 (3-2, 4-4, 5-0, 4-1). Οι Πέτρου και Πριτσίνης πέτυχαν από τέσσερα γκολ. Τρία ήταν τα τέρματα του Ζεμπέογλου, δύο του Καψάλη και από ένα των Καλαμπαλίκη, Γαργαλέτσου και Γιασαλάρι.

Στον ημιτελικό οι Βολιώτες αντιμετώπισαν την τουρκική Γαλατασαράι. Προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 12-6 (4-4, 2-0, 3-1, 3-1). Ο Πριτσίνης «είδε δίχτυα» δύο φορές, ενώ σκόρερ χρίστηκαν και οι Καλαμπαλίκης, Γαργαλέτσος, Καψάλης, Παπαγεωργίου.

Ο μικρός τελικός προμηνυόταν ως μεγάλο ντέρμπι, αφού τόσο ο Βόλος, όσο και ο Ν.Ο. Ρεθύμνου είχαν δείξει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Μάλιστα, οι Κρητικοί πέρασαν στους «4» κάνοντας μεγάλη ανατροπή εις βάρος του Ν.Ο. Χίου. Όμως οι Βολιώτες δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν το χάλκινο μετάλλιο. Μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν 6-0 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια έκαναν άψογη διαχείριση και έφτασαν σε άνετη νίκη με 9-5 (3-0, 3-2, 2-2, 1-1). Ο Πριτσίνης ήταν ο πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σημείωσαν οι Πέτρου, Σταματάς, Καψάλης, Παπαγεωργίου, Γιασαλάρι.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τον τίτλο πήρε ο Ολυμπιακός Πειραιώς, που στον τελικό κέρδισε 12-11 την Γαλατασαράι.

Ο προπονητής του Βόλου Ιάσων Λέτσιος χρησιμοποίησε στο τουρνουά 14 πολίστες που είναι οι: Νίκος Οντόπουλος (τερμ.), Βασίλης Ζουμπουλιάς, Γιάννης Πέτρου, Θωμάς Καλαμπαλίκης, Κωνσταντίνος Ζεμπέογλου, Γιάννης Καλής, Αλέξανδρος Γαργαλέτσος, Ορφέας Σταματάς, Ανδρέας Καψάλης, Δημήτρης Πριτσίνης, Αργύρης Σπαθούλας, Βασίλης Γιασαλάρι, Χρήστος Κουφιδάκης (τερμ.), Ανέστης Παπαγεωργίου.

Καλές εμφανίσεις για τους μίνι παίδες

Καλή παρουσία είχε και η ομάδα μίνι παίδων του Βόλου που πήρε την 9η θέση με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες. Στον όμιλο είχε από μία νίκη και ήττα. Στην πρεμιέρα με τον Ηλυσιακό έχασε 18-9 (επτάλεπτα: 3-3, 6-2, 2-3, 7-1), έχοντας σκόρερ τους Καψάλη 5, Σχιζονίκα 3, Αλεξίου. Όμως απέναντι στον ΟΦΘ «ξέσπασε» νικώντας με 17-7 (7-1, 3-1, 3-4, 4-1). Τα 10 από τα 17 γκολ ήρθαν από τον Καψάλη, ενώ τέσσερα πέτυχε ο Αλεξίου, δύο ο Μαρκάς και ένα ο Σούρλας.

Η είσοδος στους «8» κρίθηκε στη «νοκ άουτ» αναμέτρηση με τον Ν.Ο. Ρεθύμνου, όπου ο Βόλος ηττήθηκε 8-7 (4-2, 2-1, 2-2, 0-2). Τα πέντε γκολ του Καψάλη και τα δύο του Σχιζονίκα δεν ήταν αρκετά…

Στη συνέχεια ο Βόλος έδωσε δύο νικηφόρους αγώνες κατάταξης. Πρώτα αντιμετώπισε ξανά τον ΟΦΘ και τον κέρδισε 13-5 (1-0, 3-1, 3-2, 6-2) με τα τέρματα να σημειώνουν οι Καψάλης 5, Αλεξίου 3, Σχιζονίκας 2, Τέζας 2, Νικόλτσιος. Τέλος, με σκορ 13-6 επιβλήθηκε της Ηλιούπολης (5-2, 3-2, 0-1, 5-1). Στο ματς αυτό σκόρερ ήταν οι Σχιζονίκας 4, Νικόλτσιος 3, Καψάλης 3, Βαλτσιώτης, Αλεξίου, Τέζας.

Την 1η θέση στο τουρνουά των μίνι παίδων πήρε η Γλυφάδα, νικήτρια με 12-10 του τελικού με την Ακαδημία Ηρακλείου. Στον μικρό τελικό ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 11-6 τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Συνολικά, 17 λιλιπούτειοι πολίστες φόρεσαν το σκουφάκι του Βόλου, με τον τεχνικό Ευθύμη Δημητρίου να έχει στη διάθεσή του την ακόλουθη σύνθεση: Γιώργος Τσικριτσής (τερμ.), Μάριος Σχιζονίκας Μιχάλης Νικόλτσιος, Θεοδόσης Βαλτσιώτης, Άγγελος Καψάλης, Ξενοφών Αλεξίου, Χάρης Νταϊφάς, Θοδωρής Τέζας, Χρήστος Φιλίππου, Αλέξανδρος Σούρλας, Θεοδόσης Ζωγράφος, Θανάσης Ραπτόπουλος, Αναστάσης Πίσπας (τερμ.), Γεράσιμος Μαρκάς, Παναγιώτης Μαυρομάτης, Στέφανος Δαλαβέρης, Γιάννης Καλαντζής.

* Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του βολιώτικου συλλόγου συνεχάρη τους πολίστες των ομάδων παίδων και μίνι παίδων, τους προπονητές τους Ιάσονα Λέτσιο και Ευθύμη Δημητρίου, καθώς και τους εφόρους των τμημάτων Φωτεινή Καμπά και Γιώργο Παπαγεωργίου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μετά από «σύντομη» εκεχειρία οι μάχες με την Χαμάς θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι μόλις λήξει η «σύντομη» προσωρινή εκεχειρία…

23 Νοεμβρίου 2023

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για διάσπαση: Αντιδημοκρατική στάση, παραβίασαν τη διπλή εντολή των αριστερών ψηφοφόρων

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Είναι όμως ένα…

23 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Εύβοια – «Ποτάμια» οι δρόμοι, βίντεο

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το απόγευμα της Πέμπτης στην Εύβοια, τη στιγμή που κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει…

23 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050

Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών βλάπτει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες…

23 Νοεμβρίου 2023

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φως γέμισε το κέντρο της Αθήνας, με τη λάμψη να δίνεται από τη φωταγώγηση του…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ – Ρόλους και όνομα αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα

Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

23 Νοεμβρίου 2023