Τοπικά

Πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι 7 στους 10 μαθητές από τη Μαγνησία

Φώτης Σπανός

Περίπου επτά στους δέκα πετυχαίνουν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τα Λύκεια της Μαγνησίας σύμφωνα με τα αποτελέσματά που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας.
Συναισθήματα χαράς κατέκλυσαν πολλές οικογένειες στον νομό, καθώς τα παιδιά τους πετυχαίνουν σε σχολές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σε σχολές της επιθυμίας τους.
Μετά από πολλές προσπάθειες και θυσίες σε μια πολύ δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από την καραντίνα, οι υποψήφιοι έλαβαν χθες στο κινητό τους τηλέφωνο ηλεκτρονικό μήνυμα από το υπουργείο για τη σχολή που πετυχαίνουν.
Εδώ και λίγες μέρες ακουγόταν από το υπουργείο παιδείας πως είτε χθες είτε μεθαύριο Δευτέρα θα ανακοινώνονταν οι βάσεις εισαγωγής.
Προχθές το πρωί της Πέμπτης υπήρξε ένα δημοσίευμα στο διαδίκτυο πως τελικά χθες Παρασκευή θα ανακοινώνονταν οι βάσεις. Για όλη, όμως τη διάρκειά της μέρας δεν υπήρχε καμία άλλη ενημέρωση, Το υπουργείο τήρησε σιγήν ιχθύος και έτσι έκλεισε η Πέμπτη με τους γονείς και τους υποψήφιους να έχουν μεγάλη αγωνία. Μάλιστα ούτε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε λάβει την Πέμπτη κάποια ενημέρωση.
Τελικά χθες το πολύ νωρίς το πρωί ανακοινώθηκε και επίσημα πως οι βάσεις θα γνωστοποιηθούν χθες.
Το υπουργείο ενημέρωσε τη δευτεροβάθμια και τα σχολεία και γύρω στις 12 το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι καταστάσεις με τους κωδικούς και όχι τα ονόματα των υποψήφιων.
Βέβαια οι υποψήφιοι είχαν ενημερωθεί αρκετά νωρίτερα από την ανάρτηση των καταστάσεων σε ποιο τμήμα εισάγονται, καθώς είχαν λάβει ήδη ηλεκτρονικά μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο.
Τα τηλέφωνα των υποψηφίων κτυπούσαν συνεχώς από συγγενείς και φίλους που τους έδιναν συγχαρητήρια.
Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης δήλωσε πως η χθεσινή ήταν μέρα χαράς για πολλούς υποψήφιους που μπόρεσαν να πετύχουν στη σχολή της επιθυμίας τους ή τουλάχιστον στις πρώτες τους επιλογές. Ανταμείφθηκαν οι κόποι τους σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι που ίσως είναι λίγο πιο προβληματισμένοι, αν δεν πέτυχαν εκεί που θέλουν ή τελικά δεν εισάγονται σε κάποια σχολή. Αλλά και γι’ αυτούς που προσπάθησαν επίσης, υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες για να υλοποιήσουν τις στοχεύσεις τους. Η ζωή δεν σταματά στις πανελλαδικές».
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στη Μαγνησίας από τους 1.735 φετινούς υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περίπου 1250, δηλαδή ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 70%.
Από τους 386 υποψήφιους των ΕΠΑΛ πέτυχαν περίπου οι 200, ποσοστό γύρω στο 50% και από τα ΓΕΛ από τους 1349 υποψήφιους πέτυχαν οι 1.050, ποσοστό επιτυχίας περίπου 80%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το