Τοπικά

Πετυχαίνουν στα ΑΕΙ οκτώ στους δέκα από τη Μαγνησία

Σχεδόν το 85% των υποψήφιων του Νομού Μαγνησίας από τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια κατάφερε να πετύχει σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ, αλλά και σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας.
Η αγωνία 1.900 υποψηφίων του Νομού Μαγνησίας, καθώς και των οικογενειών τους έληξε χθες με την ανακοίνωση των βάσεων. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των τμημάτων η πορεία των βάσεων ήταν καθοδική και σε ορισμένα τμήματα ξεπέρασε ακόμη και τα 2.000 μόρια. Από την επεξεργασία των στοιχείων φάνηκε πως η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων κατάφερε να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συνολικά από τους 1.900 που συμμετείχαν στις εξετάσεις, κατάφεραν να δουν το όνομά τους σε κάποια σχολή περίπου οι 1.630, δηλαδή ένα ποσοστό που αγγίζει το 85%.
Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν για κάποιους επιτυχόντες ήταν τελικά η σχολή που ήθελαν ή θα επιδιώξουν να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Οι βαθμολογίες αρκετών υποψηφίων κινήθηκαν σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα, αλλά η πτώση των μορίων εισαγωγής, έδωσε τη δυνατότητα να εισαχθούν πολλοί και έτσι οι οικογένειές τους να νιώσουν τη χαρά της επιτυχίας του παιδιού τους σε κάποια σχολή.
Μια επιτυχία, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες για τους 18άρηδες, τους διευρύνει τις ευκαιρίες και τους προσφέρει τη δυνατότητα να βάλουν νέους στόχους με ώθηση από τα έδρανα των πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι υποψήφιοι ανήλθαν στους 1.903, εκ των οποίων οι 1.532 προέρχονταν από τα ΓΕΛ και οι 371 από τα ΕΠΑΛ.
Όσον αφορά στους 1.532 υποψηφίους από τα ΓΕΛ, από αυτούς οι 1.284 ήταν τελειόφοιτοι και οι 248 απόφοιτοι. Μάλιστα από τους τελειόφοιτους οι 1.253 διαγωνίστηκαν γραπτά και οι 31 προφορικά. Επίσης στα ΕΠΑΛ από τους 371 υποψηφίους οι 349 διαγωνίστηκαν στα γραπτά.
Από τους 1.532 υποψήφιους των ΓΕΛ πέτυχαν κοντά στους 1.450, δηλαδή ποσοστό πάνω από 90%, ενώ το ποσοστό επιτυχίας για τα ΕΠΑΛ ήταν στο 50%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το