Ελλάδα

Πέτσας: Θα υπάρξουν νέα έκτακτα μέτρα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Έκτακτα μέτρα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση, παρά την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που θα ξεκινήσει από τις 27 Απριλίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά το γεγονός ότι η έξαρση του κορωνοϊού παρουσιάζει παρουσιάζει ύφεση στη χώρα, τα μεγάλα ταξίδια και οι εκδρομές στην εξοχή και στην επαρχία δεν θα επιτραπούν ούτε στις αρχές Μαϊού. «Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει, σε πολλές περιοχές της χώρα που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλα αστικά κέντρα».

«Ας αρχίσουμε να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό να επισκεφτούμε τα χωριά μας, που δεν επισκεφτήκαμε το προηγούμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας και συνέχισε μιλώντας στον ANT1, «δεν θα πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπους και θυσίες αυτό το διάστημα»

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα πάρει χρόνο με σταδιακό άνοιγμα για διάφορους τομείς κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, τόσο μέσα στον Μάιο όσο και στον Ιούνιο και πάντα με τις οδηγίες των ειδικών.

«Μέχρι τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα», εκτίμησε ο ίδιος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις, ενώ δεν έκρυψε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στον τομέα του τουρισμού για τον οποίο πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα.

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι την επόμενη εβδομάδα ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες για τα επόμενα βήματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το