Τοπικά

Πέτσας σε Λιούπη: Γρήγορα η χρηματοδότηση των αποκαταστάσεων στους πληγέντες Δήμους της Μαγνησίας

Γρήγορα θα δοθεί η χρηματοδότηση για τις αποκαταστάσεις στους πληγέντες, από την “Αθηνά”, Δήμους της Μαγνησίας μετέφερε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας στον Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιο Λιούπη.

Ο Βουλευτής συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και του μετέφερε την κατάσταση, που επικράτησε στη Μαγνησία, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε πολλές περιοχές στους Δήμους Ζαγοράς- Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και στις Βόρειες Σποράδες , με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών σε καλλιέργειες, υποδομές και κυρίως στην αγροτική οδοποιία.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε στον κ. Λιούπη πως γρήγορα θα ξεκινήσει η ροή της χρηματοδότησης για παρεμβάσεις και έργα αποκατάστασης στους πληγέντες Δήμους της Μαγνησίας.
Ακόμη ο κ. Λιούπης επικοινώνησε και με τον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και ενημερώθηκε, πως από αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου, η υπηρεσία, με επικεφαλής τον Επόπτη Μαγνησίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, θα βρεθεί σταδιακά, σε όλες τις ζημιωθείσες περιοχές του Νομού Μαγνησίας, για την επισήμανση των ζημιών.
Ο Βουλευτής από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Δημάρχους της Μαγνησίας και ιδιαίτερα με τους Δημάρχους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Ρήγα Φεραίου και Σκοπέλου κ.κ. Π. Κουτσάφτη, Μ. Μιτζικό Δ. Νασίκα και Σ. Περίσση αντίστοιχα, οι περιοχές των οποίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία του καιρού, αλλά και την πρώτη αποκατάσταση των ζημιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το