Τοπικά

Πέτσας: 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο τη Δευτέρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας βρέθηκε στον οικισμό του Δήμου Τυρνάβου, Δαμάσι και στα πλαίσια της εν λόγω επίσκεψής του τόνισε: «Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες».
Ο υπουργός βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου, όπου διαμένουν σεισμόπληκτοι και συνομίλησε με πολίτες, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τους δήμαρχους Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και Ελασσόνας Νίκο Γάτσα.

Ταυτόχρονα, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε πως συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου αυτοψίες σε 841 σπίτια εκ των οποίων τα 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 22 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 12.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το