Αθλητισμός

Πετρούνιας: «Ηρθα για να κερδίσω»

ÐÅÔÑÏÕÍÉÁÓ ÅÕÑÙÐÁÉÊÏ ÐÑÙÔÁÈËÇÌÁ ÅÍÏÑÃÁÍÇÓ ÃÕÌÍÁÓÔÉÊÇÓÂÅÑÍÇ 2016

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, αύριο, μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του πριν από την επόμενη όπως έλεγε κάποτε ο Νίκος Γκάλης. Κρεμασμένος από δύο κρίκους, 2,60μ. ψηλά από το έδαφος, αγναντεύει το βάθρο των νικητών και γιατί όχι το ψηλότερο σκαλί, το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος.

«Το μυαλό μου είναι καθαρό, δεν έχω δυσάρεστες σκέψεις. Ηρθα στο Ρίο για να κερδίσω, αυτό έχω στο μυαλό, αλλά δεν παραγνωρίζω ότι σε έναν αγώνα πολλά μπορεί να συμβούν» λέει ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης. Εχει τα πάντα στη συλλογή του εκτός από ένα ολυμπιακό μετάλλιο, άλλωστε είναι η πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό.

Στον τελικό των κρίκων πέρασε με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία 15.833 έναντι 15.900 του Κινέζου Γιου Λιούνγκ. Η μεταξύ τους μάχη είναι δεδομένη, αλλά όπως πιστεύουν οι ειδικοί αν ο Λευτέρης προσγειωθεί στα δύο του πόδια χωρίς βηματάκι, τότε δεν χάνει τη νίκη. Είναι ο καλύτερος στον αέρα και οι τίτλοι του σε κόσμο και Ευρώπη επηρεάζουν θετικά τους κριτές, που πιθανότατα θα σεβαστούν το όνομά του σε ένα άθλημα όπου παίζονται διάφορα παιχνίδια και παρατηρούνται αλισβερίσια αρκετές φορές.

Ο τελικός ξεκινάει την Δευτέρα (15/8) στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

ΟΙ 8 ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

(Βαθμολογίες προκριματικού):

Αθλητής (Χώρα)/Βαθμ.

Γιούνγκ (Κίνα)/15.900

Πετρούνιας (Ελλάδα)/15.833

Χάο (Κίνα)/15.800

Αμπλιάζιν (Ρωσία)/15.633

Ζανέτι (Βραζιλία)/15.533

Κούζενς (Βέλγιο)/15.366

Ραντιβίλοφ (Ουκρανία)/15.433

Ροντρίγκες (Γαλλία)/15.266

Πηγή www.sentragoal.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το