Ελλάδα

Πέτρες και χημικά στην πορεία για τον Νιγηριανό μετανάστη

Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Εμπουκά, μετανάστης από τη Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.
Το απόγευμα της Τρίτης διοργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατό του στο κέντρο της Αθήνας από αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Με κεντρικά συνθήματα «Όλοι στον δρόμο για τον Εμπουκά, Δικαιοσύνη για τον Εμπουκά» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι το Α.Τ. Ομονοίας.

Λίγο αργότερα, ένταση επικράτησε επί των οδών Βερανζέρου και 3ης Σεπτεμβρίου.
Ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο και πέταξε πέτρες και αλλά αντικείμενα κατά των παραταγμένων διμοιριών των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να διαλυθούν γρήγορα κινούμενοι προς την πλατεία Κανιγγος και τα Εξάρχεια στήνοντας οδοφράγματα στη διαδρομή.

Αργότερα, οι δράστες αποσύρθηκαν προς τα στενά των Εξαρχείων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους ακολούθησαν μέχρι τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το