Κόσμος

Πέθανε στο δικαστήριο καλόγρια που ήταν σε χρόνια δικαστική διαμάχη με την Κέιτι Πέρι

Μία 89χρονη καθολική καλόγρια, που ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Κέιτι Πέρι για χρόνια, κατέρρευσε και άφησε την τελευταία της πνοή στο δικαστήριο.
Η Κάθριν Ρόουζ Χόλμαν ήταν μία από τις δύο ηλικιωμένες μοναχές που μάχονταν κατά της πώλησης στην τραγουδίστρια μονής στο Λος Αντζελες. Νωρίτερα, είχε μπει στη δικαστική αίθουσα δηλώνοντας στα κανάλια: «Προς την Κέιτι Πέρι, σε παρακαλώ σταμάτα. Δεν θα πετύχεις τίποτα καλό, παρά μόνο θα πληγώσεις πολλούς ανθρώπους».

Στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης ήταν η μονή στην οποία ζούσε κάποτε η Χόλμαν. Οι μοναχές είχαν προσπαθήσει να πουλήσουν το ακίνητο για 15,5 εκατ. δολάρια στην Ντάνα Χόλιστερ, που ήθελε να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο.
Ομως, η αρχιεπισκοπή το 2015 κινήθηκε νομικά προκειμένου να μπλοκάρει την πώληση, με το επιχείρημα ότι οι μοναχές δεν είχαν την εξουσιοδότηση να πουλήσουν το ακίνητο στην Χόλιστερ. Το 2016, δικαστής έκρινε ότι η μεταβίβαση ήταν άκυρη, ανοίγοντας τον δρόμο προκειμένου η Πέρι να αγοράσει το ακίνητο από την αρχιεπισκοπή.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το