Τοπικά

Πέθανε ο βιομήχανος Θανάσης Κανακάρης

Ένας πολύ γνωστός βιομήχανος που δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στη Μαγνησία και πρόσφερε όλη του την αγάπη δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε πολύ κόσμο, έφυγε χθες από τη ζωή.
Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κανακάρη, ιδρυτή του εργοστασίου τοματοπολτού Αδελκάν και του εργοστασίου φρουτοποιίας Ελίτα, και τα δύο στον Αλμυρό, ο οποίος με την εργατικότητά του μεγαλούργησε.
Ο 76χρονος βιομήχανος απεβίωσε χθες το πρωί αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους συγγενείς, τους φίλους και πολλούς πολίτες που είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και το ήθος του, το δημιουργικό του πνεύμα, την πετυχημένη επαγγελματική του πορεία.
Ο Αθανάσιος Κανακάρης είχε καταγωγή από τη Σαντορίνη. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των τροφίμων και αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία εργοστασίου στον Αλμυρό. Ήρθε στη Μαγνησία στη δεκαετία του ’80 και συνδέθηκε με τον τόπο αυτό λειτουργώντας δύο εργοστάσια που είχαν πολύ καλή εξέλιξη.
Άνθρωπος της δουλειάς, της δημιουργίας και του οράματος βραβεύτηκε δύο φορές για τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεών του.
Αφήνει πίσω τη σύζυγό του, τα παιδιά του ενώ είχε τη χαρά να δει και τέσσερα εγγόνια.
Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το