Ελλάδα

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ανταμώνει με τα πολυαγαπημένα του αδέλφια, Παύλο και Κώστα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών και βύθισε ξανά την οικογένεια σε βαρύ πένθος. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος, έφυγε στις 29 του περασμένου Απρίλη σε ηλικία 85 ετών, στις 10 του Ιούνη του 2018, η οικογένεια χτυπήθηκε από τον χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου στα 89 του χρόνια, ενώ σήμερα (19/3), αποφάσισε να πάει να τους συναντήσει κι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Ο τελευταίος της δυναστείας Γιαννακόπουλου, των τριών αδελφών που έστησαν τον φαρμακευτικό κολοσσό και δόξασαν τον ελληνικό αθλητισμό με τον Παναθηναϊκό, ήταν συντετριμμένος από τον χαμό των αδελφών του και τελικά λύγισε. Ο Θανάσης, ήταν εμφανώς καταβεβλημένος το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τον θάνατο του Παύλου, που ήταν το στήριγμά του, όταν έφυγε ο άλλος τους αδελφός, ο Κώστας.

Ο χαμός του Θανάση, του επονομαζόμενου κι ως «τυφώνα», λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα όταν βρισκόταν κοντά στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, έχει συγκλονίσει τους οπαδούς των «πράσινων», που είχαν ταυτιστεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο διοικητικό παράγοντα μαζί του, λόγω της άδολης κι απύθμενης λατρείας του για το «τριφύλλι». Ηταν ένας εξ αυτών, ένιωθε ένας εξ αυτών και ζούσε όπως όλοι οι οπαδοί τα ματς του Παναθηναϊκού…

Ποιος ήταν ο Θανάσης
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν Έλληνας βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Δραστηριοποιήθηκε μαζί με τα αδέλφια του στον χώρο της φαρμακευτικής, όπου και ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το