ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Κόσμος

Διπλή βράβευση για το Fashion City Outlet

Τοπικά

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Τοπικά

Πέθανε ο τέως δήμαρχος Βελεστίνου Κωνσταντίνος Κανάρης

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Βελεστίνου Κωνσταντίνος Κανάρης. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, καθώς αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Είχε αποφοιτήσει από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου και από το 1960 δραστηριοποιούταν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο Κων. Κανάρης υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση πενήντα ένα ολόκληρα χρόνια. Τριανταπέντε χρόνια ως δημοτικός υπάλληλος- προϊστάμενος και δεκαέξι χρόνια ως δήμαρχος Βελεστίνου και Φερών. Ένας οικογενειάρχης, αξιοπρεπής, περήφανος και με απέραντη αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε και δραστηριοποιήθηκε.
Αγαπητός σε όλους – φίλους και πολιτικούς αντιπάλους – κατάφερε με το έργο του να γράψει τη δική του ιστορία στην τοπική κοινωνία, αφού εκλεγόταν δήμαρχος τέσσερις τετραετίες (16 ολόκληρα χρόνια) από το 1994 έως το 2010.

Το όνομά του συνδέθηκε με πολλά έργα που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την τοπική κοινωνία, όπως ο πεζόδρομος, η κεντρική πλατεία Βελεστίνου, το Πνευματικό Κέντρο, η πλατεία του Ωρολογιού, οι σαράντα εργατικές κατοικίες, το αποχετευτικό σύστημα, το Πολύκεντρο Αερινού, ο κόμβος Βελεστίνου, ο δρόμος Αερινού – Κοκκίνας, η αντικατάσταση των σωληνώσεων αμιάντου, η πλατεία της Χλόης, η απομάκρυνση του αγωγού πετρελαίου που διέσχιζε το Βελεστίνο, το γεφύρι στη συνοικία Μιτζίτ, η υπόγεια τοποθέτηση των καλωδίων, η τοποθέτηση αγωγού ύδρευσης στις γύρω τοπικές κτηνοτροφικές μονάδες, οι δεκάδες γεωτρήσεις στα τοπικά διαμερίσματα, οι ανακαινίσεις πλατειών και σχολικών μονάδων και πολλά άλλα.
Είχε συνοδεύσει την πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Σερβία μετά τον πόλεμο, ενώ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την παραχώρηση της χρήσης ορόφου του πύργου Νεμπόιζα, όπου θανατώθηκε ο εθνομάρτυράς μας Ρήγας Βελεστινλής, ενώ είχε αποκτήσει την Χάρτα του Ρήγα με τη βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Κων. Κανάρης ήταν ένας δήμαρχος, που τα δεκάδες έργα του, θα τον θυμίζουν πάντα στους κατοίκους του Βελεστίνου και θα αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες γενεές και πολιτικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.
Είχε δύο παιδιά, την Ελένη και τον Τριαντάφυλλο, ενώ γνώρισε και πέντε εγγόνια.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου. Η «Θ» απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Χρ. Μπουκώρος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κανάρη:
«Με αισθήματα βαθιάς λύπης πληροφορήθηκα την απώλεια του επί πολλά χρόνια Δημάρχου Βελεστίνου και στη συνέχεια Φερών Κωνσταντίνου Κανάρη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας πραγματικός άρχοντας της αυτοδιοίκησης. Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του όσο κανένας άλλος, στην ιστορία του δήμου της γενέτειρας του εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης δίδαξε ήθος, προσφορά, ανιδιοτέλεια και ευγένεια. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τους συμπολίτες του είτε ως στέλεχος και διευθυντής του δήμου είτε ως Δήμαρχος, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Θα θυμόμαστε πάντα, ως μια από τις ιστορικές φυσιογνωμίες της τοπικής πολιτικής σκηνής, τον αείμνηστο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη.
Για εμένα προσωπικά υπήρξε ένας ειλικρινής φίλος και πολύτιμος σύμβουλος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά του και σε όλη την οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της φεραίας γης που θα τον αγκαλιάσει».

Ψήφισμα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, συνήλθε σε συνεδρίαση μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημάρχου Φερών, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΝΑΡΗ, ο οποίος υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια, πάθος, ήθος και αξιοπρέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του.
2. Να καταθέσει στεφάνι στην μνήμη του.
3. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το