Ελλάδα

Πέθανε ο Παναγιώτης Σίμωσης: Είχε σκοτώσει τρεις εν ψυχρώ σε ταβέρνα μέρα-μεσημέρι

Η τριπλή δολοφονία που είχε διαπράξει το 2010, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σαν στυγνός εκτελεστής, ο Παναγιώτης Σίμωσης, είχε πάει σε ταβέρνα της Ερέτριας μέρα-μεσημέρι κι εκτέλεσε εν ψυχρώ τρεις από τους τέσσερις άνδρες μιας παρέας, με τον έναν να γλιτώνει από καθαρή τύχη, καθώς είχε σηκωθεί δευτερόλεπτα πριν από την καρέκλα του για να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο.
Ο Σίμωσης, ήταν κρατούμενος για 9 χρόνια στις Φυλακές Χαλκίδας για την τριπλή δολοφονία που διέπραξε το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2010, όταν πήγε σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας και πυροβόλησε με πιστόλι τον 52χρονο δικηγόρο Αθηνών Θανάση Θάνο, τον 34χρονο επιχειρηματία Ανδρέα Καρμίρη από το Κορωπί και τον 34χρονο Γιώργο Παπαδόπουλο από το Μενίδι, οι οποίοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
Όπως αναφέρει το EviaZoom.gr, ο 63χρονος Παναγιώτης Σίμωσης, πάλευε με τον καρκίνο και τις τελευταίες 20 μέρες περίπου νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο των Αθηνών όπου κατέληξε.

Ο Σίμωσης, είχε προσβληθεί από καρκίνο και είχε υποβάλλει αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά. Ο 63χρονος είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια το 2011 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, όπως ζητούσε ο δικηγόρος του, ο οποίος έκανε λόγο στη δίκη για «πρότερο έντιμο βίο» του πελάτη του και «ανάρμοστη – επιθετική συμπεριφορά των θυμάτων».

Οικονομικοί οι λόγοι του φονικού
Ο 54χρονος -τότε-, Παναγιώτης Σίμωσης, ο οποίος διατηρούσε ένα μεγάλο πλυντήριο αυτοκινήτων στη Χαλκίδα και ένα Ιnternet cafe στην Ερέτρια, είχε μπει στη παραλιακή ταβέρνα όπου έτρωγαν οι τέσσερις άνδρες και πυροβόλησε εναντίον τους οκτώ φορές, σχεδόν εξ επαφής, σκοτώνοντας επιτόπου τους τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο έζωσαν μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί.

Του ζήτησαν να παραδοθεί και πράγματι παραδόθηκε, δίνοντας παράλληλα και το Ζάσταβα των 7,65 χιλιοστών, με το οποίο σκότωσε τους τρεις άνδρες. Τα θύματα είχαν μεταβεί στην Ερέτρια από την Αθήνα για να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων που τους χρωστούσε ο Παναγιώτης Σίμωσης. Το γεγονός ότι θα προχωρούσαν στην κατάσχεση του σπιτιού και των επιχειρήσεων που διατηρούσε αν δεν τους έδινε τα χρήματα που τους χρωστούσε, θόλωσε τον επιχειρηματία, ο οποίος τους πυροβόλησε και τους σκότωσε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το