Ελλάδα

Πέθανε ο «μπαμπάς» της Κουκουρούκου και της Serenata Άγγελος Ντάβος

Έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί (Τρίτη 10 Δεκεμβρίου) ο ιδρυτής του ομίλου Bingo, Αγγελος Ντάβος, ο οποίος ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό του σήματα όπως τα Serenata, Κουρουκούκου, Amaretti και Chipita.
Ο ιθύνων νους του ομίλου Bingo, ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, κατάφερε με την εφευρετικότητά του να αποτελέσει πρωτοπόρος σε μία αγορά που εξελισσόταν δυναμικά απ’ τη δεκαετία του ’70.

Γεννηθείς το 1941 στον Ράφτη, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, το τέταρτο κατά σειρά παιδί μιας 10μελούς οικογενείας, απόφοιτος δημοτικού, αλλά με τεράστια θέληση για να πετύχει και να εξελιχθεί σε προσωπικό επίπεδο (διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία), εργάστηκε -και με τη συμβολή της συζύγου του Δέσποινας- «έστησε» μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών σε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη.

Εκεί μαζί με την έγκυο σύζυγό του έφτιαχναν γκοφρέτες, φτάνοντας στο σημείο να κατακτήσουν την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με τέσσερις σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, με διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα, όπως το «Serenata και πάσης Ελλάδος», που έλεγε ο Χάρρυ Κλυν.

Τα προϊόντα της εταιρείας διακρίθηκαν παγκοσμίως, και μάλιστα η εταιρεία εξήγε σε ακόμα και στην πατρίδα της σοκολάτας, την Ελβετία. Η επιχειρηματική αξία του Αγγελου Ντάβου αναγνωρίστηκε με θέσεις σημαντικές όπως αυτή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων). Το 1993 πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Bingo στην οικογένεια Τόττη. Το 1989 είχε προηγηθεί η πώληση της Chipita στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το