Τοπικά

Πέθανε ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος – Είχε τιμηθεί από την Μητρόπολη Δημητριάδος με ανώτατη διάκριση

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 87 ετών ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος, στις 22 Μαρτίου 2016, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, απένειμε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε ένδειξη αναγνώρισης του τεράστιου έργου του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχη θα τελεστεί το Σάββατο 11/9, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην Αθήνα, και σ΄ αυτήν θα συμμετάσχει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες.
Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1968 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.
Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ»).
Τη δεκαετία του ’60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λαρίσης.
Από το 1981 βοηθούσε στην ιεραποστολή (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιεραποστολής στη Κανάγκα.
Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.
Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το