Ελλάδα

Πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Πέθανε ο επί χρόνια πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος.
Ο ίδιος πολύ συχνά τόνιζε ότι η οικοδόμηση ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας -έτσι ώστε να στηρίζει το ΕΣΥ και να καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών- είναι επιβεβλημένη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας και, αντίστοιχα, της θητείας του στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πολλοί σημειώνουν ότι προσπάθησε εξαιρετικά και για αυτό.

Τη θλίψη του για την απώλειά του εκφράζει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Τίμησε το λειτούργημα του ιατρού και ως διακεκριμένος επιστήμονας, υπηρέτησε το ΕΣΥ όπως και τον ιδιωτικό τομέα. Ένας ωραίος άνθρωπος. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει o κ. Κικίλιας.

Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Μιχάλη Βλασταράκου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: «Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του ΙΣΑ, εκλέκτορα στον ΠΙΣ, πρώην προέδρου του ΠΙΣ και επί σειρά ετών προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου. Ο πρόεδρος κ. Πατούλης και τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με θλίψη ενημερώθηκε για τον θάνατο του πρώην προέδρου του ΠΙΣ, κ. Μιχάηλ Βλασταράκου και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και συναδέλφους του».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το