Ελλάδα

Πέθανε ο «Γιώργος», μία από τις αρκούδες του «Αρκτούρου»

Φωτογραφία του «Γιώργου» που έδωσε στη δημοσιότητα ο «Αρκτούρος»
Φωτογραφία του «Γιώργου» που έδωσε στη δημοσιότητα ο «Αρκτούρος»

Θλίψη έχει σκορπίσει στα μέλη του συλλόγου «Αρκτούρος», καθώς, επίσης, στους φίλους της άγριας φύσης και της αρκούδας η είδηση ότι ο «Γιώργος», ο αρκούδος που έζησε για 20 χρόνια στο καταφύγιο, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε αυτό.
Στα νιάτα του, τον ανάγκαζαν να χορεύει και να κάνει διάφορα κόλπα, προς τέρψη των θεατών, σε τσίρκο. Τον εντόπισαν όμως οι άνθρωποι του «Αρκτούρου» και τον απελευθέρωσαν από το μαρτύριό του, μεταφέροντάς τον στο καταφύγιο, όπου έζησε επί 20 και πλέον χρόνια.

Ο «Γιώργος», 27 ετών περίπου (ο μέσος όρος ζωής των αρκούδων είναι τα 25 έτη), βρέθηκε νεκρός από φροντιστές του «Αρκτούρου» που παρακολουθούν και ταΐζουν καθημερινά τις αρκούδες του καταφυγίου.
Το ζώο είχε επιβαρυμένη υγεία από τα βασανιστήρια που πέρασε ως αρκούδα- χορεύτρια, πρακτική που κατάφερε να εξαλείψει η Οργάνωση καθώς ήταν και ο βασικός λόγος ίδρυσής της.

Παρόλο που δεν ήταν καφέ αρκούδα, αλλά μαύρη αμερικάνικη, είχε προσαρμοστεί πλήρως στο Καταφύγιο και ζούσε αρμονικά με τις υπόλοιπες. Ήταν ήσυχος και πολύ καλός φίλος της Τασούλας με την οποία περνούσαν την περίοδο του χειμέριου ύπνου μαζί σε φωλιά που έσκαβε για να χωράει και τους δυο τους.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το