Τοπικά

Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Κλήμης Ζώκαρης, επί σειρά ετών κληρικός της Μητρόπολης Δημητριάδος

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε χθες Τρίτη 28 Μαΐου ο Αρχιμανδρίτης Κλήμης Ζώκαρης, επί σειρά ετών κληρικός της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1935 στην Αιδηψό. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1961 και 1962 αντίστοιχα, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας και αργότερα Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά στα Ιωάννινα.
Στην Μητρόπολη Δημητριάδος διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Ζαγοράς, Αγιάς και Αλμυρού.

Το 1998 ακολούθησε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Αθήνα και διετέλεσε προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Ο αείμνηστος υπήρξε αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς και σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος διακρίθηκε για την ιεροκηρυκτική του διακονία, για την οξύτατη θεολογική και φιλοσοφική του σκέψη, καρπός της οποίας υπήρξε η μεγάλη συγγραφική του παραγωγή, που αφορούσε κυρίως στην θεολογία και το έργο των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Κλήμη θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 10π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χολαργού και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο θα εκπροσωπήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το