Τοπικά

Πέθανε ο ακτιβιστής συγγραφέας Γιώργος Κολέμπας

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του ακτιβιστή, συγγραφέα και υπέρμαχου της τοπικοποίησης Γιώργου Κολέμπα σε ηλικία 73 ετών.

Ο Γιώργος Κολέμπας υπήρξε καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης υπηρετώντας σε σχολεία της Μαγνησίας και συνέδεσε τη ζωή του με τους κοινωνικούς αγώνες, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ζώντας αρμονικά και με σεβασμό στην βιοκαλλιέργεια στον Άγιο Βλάσιο, που ζούμε. Ο φίλος και συνοδοιπόρος κοινών ιδεών και αγώνων τον αποχαιρετά με αυτά τα λόγια: “Εύχομαι Γιώργο, εκεί ψηλά κάπου, επιτέλους να βρεις την “Κοινότητα των Κοινοτήτων” που μάταια έψαχνες εδώ ανάμεσά μας”.
Γεννημένος το 1950 στην Ήπειρο, τέλειωσε Γυμνάσιο-Λύκειο στον Πειραιά, σπουδές στα Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1968-1972) με μεταπτυχιακό Aufbaustudium Informatik στο Μόναχο (1974-77). Στο διάστημα 1986-90, που ήταν καθηγητής στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Φρανκφούρτης έκανε σπουδές Οικολογίας στο πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης.
Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης (1978-2008) με οργάνωση πολλών περιβαλλοντικών προγραμμάτων και συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά και οικολογικά κινήματα πολιτών. Ταυτόχρονα από το 1990, που εγκαταστάθηκε στο Πήλιο, έγινε και οικο-γεωργός με στόχο την προώθηση και οργάνωση της βιολογικής οικο-παραγωγής στην Ελλάδα και τη διακίνηση των οικολογικών προϊόντων.
Η δράση και τα βιβλία του
Από το 2008 ασχολείται πλέον εκτός από τις βιοκαλλιέργειες και με τη διαμόρφωση του προτάγματος της Τοπικοποίησης. Μιας στρατηγικής στα πλαίσια της γενικότερης πρότασης της απο-ανάπτυξης.

Πηγή:in.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το