Τοπικά

Πέθανε μία από τις παλαιότερες νηπιαγωγούς της Μαγνησίας

Από τα χέρια της πέρασαν γενιές και γενιές νηπίων, που μεγάλωσαν και πέτυχαν στη ζωή τους. Ο λόγος για μία από τις παλαιότερες νηπιαγωγούς στη Μαγνησία, την Ελένη Ζαφειρίου-Τσεντικοπούλου, που έφυγε από τη ζωή χθες, στα 84 της χρόνια.
Με καταγωγή από την Ξάνθη, η Ελένη Ζαφειρίου – Τσεντικοπούλου άφησε το δικό της στίγμα στην εκπαίδευση των νηπίων, υπηρετώντας για περισσότερα από 25 χρόνια στο 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου, που στεγάζεται μαζί με το 13ο Δημοτικό Σχολείο στο Οξυγόνο.
Ήταν από τις πρώτες νηπιαγωγούς της Ελλάδας που έλαβαν πτυχίο από Σχολή Νηπιαγωγών στη Θεσσαλονίκη, τη δεκαετία του ’60. Είχε εργαστεί σε διάφορα σχολεία, αρχίζοντας από την Ξάνθη, για να μετατεθεί στον Βόλο, όταν γνώρισε τον σύζυγό της, επίσης εκπαιδευτικό, που έφυγε πέρυσι από τη ζωή, Θανάση Ζαφειρίου. Η Ελένη Ζαφειρίου – Τσεντικοπούλου ήταν πολύ αγαπητή στα νήπια, που όταν άρχιζε και όταν τελείωνε το μάθημα, έμπαιναν στην σειρά, για να της δώσουν φιλί…
Παράλληλα με το παιδαγωγικό της έργο ήταν και πολύ καλή σολίστ στη Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε μαζί της σε δεκάδες συναυλίες και φεστιβάλ μουσικής.
Από τις εργαζόμενες μητέρες, απέκτησε τρία παιδιά, τη Σοφία, τη Φωτεινή και τον Αχιλλέα, ενώ χάρηκε και πέντε εγγόνια.
Αγαπούσε την εκκλησία και στήριζε τον ιερό ναό Μεταμόρφωσης, ενώ ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή της την χαιρετούσαν οι μεγάλοι πλέον, παλαιοί μαθητές της…
Η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, από τον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το