Τοπικά

Πέθανε η “ψυχή” της Νομαρχίας – Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Τόμη Ματθαίου

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο Χρυσόστομος Ματθαίου ή Τόμης, όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί. Ο άτυχος Τόμης Μαθαίου διατηρούσε επί σειρά ετών το κυλικείο στο κτίριο της Νομαρχίας Μαγνησίας και η είδηση για τον θάνατό του σκόρπισε βαθιά θλίψη σε όσους τον γνώριζαν από κοντά.

Συγκινητική είναι η ανάρτηση στο FB του γιατρού Μιχάλη Μεϊκόπουλου, οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Τόμη Ματθαίου τους τελευταίους μήνες της ζωής του:

“Με τον Τόμη παλέψαμε το δύσκολο το ακατόρθωτο. Μας βοήθησε ένας συνάδελφος αξιόλογος ο κ Χριστόφορος Φορούλης, συντοπίτης καθηγητής Θωρακοχειρουργικής στο ΑΧΕΠΑ. Ο Τόμης παρά τις δυσκολίες δεν το έβαζε κάτω. Πρώτα Πανεπιστημιακό, Πνευμονολογική. Ένα καλό λόγο για όλους. Μετά Θεσσαλονίκη ΑΧΕΠΑ. Μόλις γνώρισε τον κ. Φορούλη αμέσως έγινε φίλος. Ανέβηκε το ηθικό του. Πιστεύαμε όλοι και στα δύσκολα .Ποτέ δεν έχασε την αξιοπρέπεια του, το γέλιο του, τις αναφορές στη Νικάρα, στην Αεκάρα και στο Σύριζα. Στενοχωριόταν για τις δυσκολίες των συνανθρώπων, έβλεπε τα προβλήματα, είχε ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Την προηγούμενη μέρα από το χειρουργείο το βράδυ τηλεφωνηθήκαμε, ήταν αισιόδοξος χαμογελούσε μου έλεγε ότι θα τα καταφέρουμε. Η εγχείρηση πήγε καλά. Παρουσίασε όμως επιπλοκές λόγω και της βεβαρημένης υγείας του και των αναπνευστικών προβλημάτων που είχε από το βρωμοκάπνισμα. Αυτή τη θανατηφόρα κακιά και βλακώδη συνήθεια. Μου είχε υποσχεθεί ότι θα το κόψει. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Το χαμόγελο ήταν το βασικό του χαρακτηριστικό και η αισιοδοξία. Κοινωνικός, αγωνιστής της ζωής με συμμετοχή στους δημοκρατικούς αγώνες. Πάντα πάλεψε για τα ιδανικά και της αξίες της αριστεράς και ήταν δίπλα σε κάθε άνθρωπο που είχε πρόβλημα. Λάτρης του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Δεν θα μπορούσε να μην αγαπά υπερβολικά όπως όλοι εμείς της Νέας Ιωνίας Βόλου, την ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και την ΑΕΚ. Χάνουμε ένα πραγματικό φίλο που μεγαλώσαμε μαζί. Η Νέα Ιωνία χάνει άλλο ένα από τα καλύτερα παιδιά της.Σημαντική απώλεια. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καλό παράδεισο”.

Δήλωση Αλ. Μεϊκόπουλου 

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημειώνει σε δήλωσή του για τον θάνατο του Χρυσόστομου (Τόμη) Ματθαίου:
Με θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα σήμερα το μεσημέρι το θάνατο του φίλου και συντρόφου Χρυσόστομου (Τόμη) Ματθαίου.
Η ζωή μας θα συνεχίσει χωρίς τη παρουσία, το δυναμισμό, το χιούμορ, το χαμόγελο, τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική του προσφορά.
Παιδί της Νέας Ιωνίας Βόλου με προσφυγικές ρίζες, μεγάλωσε εργάσθηκε πολιτικοποιήθηκε με τις αρχές της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προσφοράς προς τους ανθρώπους και την πόλη που αγάπησε τόσο πολύ.
Η αριστερά, τα ιδεώδη και οι αξίες της ήταν πάντα για αυτόν οδηγός και στήριγμα.
Η παρουσία του και η συνεργασία του μαζί μου στους αγώνες ήταν καθοριστική. Αντλούσα εμπειρία από τη δυναμικότητα και το κουράγιο του.
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πάλεψε για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Μεγάλες του αγάπες η οικογένεια, οι συγγενείς του, η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και Η ΑΕΚ.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς.
Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ στο Παράδεισο Σύντροφε και Φίλε!
ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το