Τοπικά

Πεθαμένος… «νοίκιαζε» διαμέρισμα στη Λάρισα

Απάτη σε βάρος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) αποκάλυψε μια, όχι και τόσο τυχαία, διακοπή ρεύματος σε διαμέρισμα στο οποίο διαμένει ζευγάρι Λαρισαίων.

Ο 67χρονος Λαρισαίος με την 56χρονη σύζυγό του, με δεδομένο όχι δεν διέθεταν ανεξό­φλητους λογαριασμούς απευθύνθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ όπου διαμαρτυρήθηκαν για την αδι­καιολόγητη διακοπή ρεύματος στο διαμέρισμά τους Για να πληροφορηθούν έκπληκτοι -σύμ­φωνα με πληροφορίες της «Ε»- όχι η μεταβο­λή στον πάροχο ενέργειας έγινε εν αγνοία τους, με ηλεκτρονικό μισθωτήριο μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αφορούσε υπόγειο διαμέρισμα.

Υπόγειο που φέρεται να εκμίσθωσε τον περα­σμένο Μάρτιο ένας 47χρονος σε έναν 3χρονο ενοικιαστή με συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους (από 09/03/2022 έως 08/03/2023). Πράγμα… πρακτικά αδύνατον με δεδομένο ότι ο 47χρονος εκμισθωτής απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου 2022 οπότε, μάλλον, ήταν ανέφι­κτο στις 14 Μαρτίου 2022 δύο μήνες μετά τον θάνατό του δηλαδή, να υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλαιο. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ο 55χρονος πρώην λογιστής του ζεύγος χρη­σιμοποίησε δεδομένα τους και, μέσω της ΑΑ­ΔΕ, κατήρτισε ηλεκτρονικό μισθωτήριο, ενώ ως ενοικιαστής εμφανίζεται ένας 43χρονος Ρο μά κάτοικο5 Λάρισας. Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ο 55χρονος πρώην λογιστής και ο 43χρονος Ρομά ενήργησαν από κοινού με απώτερο σκοπό την εξα­πάτηση του ΟΠΕΚΑ και ειδικότερα την παρά­νομη λήψη προνοιακών επιδομάτων (στέγα­σης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος οι­κογενειακού επιδόματο5 κ.ά.). Το ζευγάρι των Λαρισαίων κατήγγειλε στην αστυνομία τη σε βάρος τους απάτη και πλαστογραφία, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ενημερώθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας$ του ΟΠΕΚΑ και παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή των δύο εμπλεκομένων δραστών σε ανάλογες υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε αποκαλυφθεί ανάλογη υπόθεση στη Λάρισα με παράνομες μισθώσεις σπιτιών στα οποία μάλιστα διέμεναν ένοικοι και παράλληλα μισθώνονταν σε «ενοίκους» με πλαστά έγγραφα προκειμένου οι δεύτεροι, να εισπράττουν παράνομα επιδόματα στέγασης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το