Τοπικά

«Πεθαίνοντας στο γέλιο» – Παρουσιάστηκε στον Βόλο το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου

Για πρώτη φορά προβλήθηκε σήμερα στον Βόλο το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων με σκοπό το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Η προβολή έγινε από το 4ο Λύκειο Βόλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου.
Στην προβολή του ντοκιμαντέρ ήταν παρόν και ο κ. Κούλογου που δήλωσε ότι η συνεργασία του με το 4ο Λύκειο ξεκίνησε από μία εκδήλωση με αφορμή την 28η Οκτωβρίου και συνεχίζεται πολύ αποδοτικά γιατί είναι το καλύτερο κοινό.
«Είναι καλύτερο να παρουσιάζεις τις ταινίες σου σε νέους και να βλέπεις την ανταπόκριση που έχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την ταινία δήλωσε πως έχει χιούμορ αλλά και δράμα ενώ τίθενται ερωτήματα για προβληματισμό, αναφορικά με τον φανατισμό, τις πολιτικές δράσεις κ.ά.
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν είναι ανάγκη να σπάμε βιτρίνες αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος να εκδηλώνουμε την αντίδρασή μας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Πρόσθεσε πως μία από τις φάρσες που γίνονται στην ταινία έχει σκοπό να δείξει ότι οι μέθοδοι που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δεν είναι αποτελεσματικές.
«Έτσι στήνεται μια φάρσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με σκοπό να δείξει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ρίζες της τρομοκρατίας που είναι οι πόλεμοι, στο Ιράκ και στη Συρία, η φτώχεια, η περιθωριοποίηση των φτωχών συνοικιών του Παρισιού. Όσο δεν παίρνουμε αυτά τα μέτρα, τέτοια περιστατικά, ίσως και χειρότερα, θα τα ξαναδούμε».

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε επαφή με τον λυκειάρχη του σχολείου και δήλωσε θετικός σε νέες συνεργασίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το