Τοπικά

Πεσμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές μετά το Πάσχα – «Αγοράζουν ένα μαρούλι για να βγάλουν την εβδομάδα…»

Ιδιαίτερα πεσμένη είναι η κίνηση στις λαϊκές αγορές, ειδικά μετά την περίοδο του Πάσχα, ενώ υπάρχουν καταναλωτές που αγοράζουν ακόμη κι ένα μαρούλι για να βγάλουν μία ολόκληρη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει στη «Θ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, Απόστολος Τσακανίκας, «Το Πάσχα δουλέψαμε την Μ. Πέμπτη, τη Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο σαν μία καλή ημέρα λαϊκής, όχι όπως παλαιότερα άλλες αντίστοιχες περιόδους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την περίοδο του Πάσχα η κίνηση ήταν ακόμη πιο πεσμένη, σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, γιατί όπως εξήγησε «ο κόσμος είχε πληρωθεί τέλη Μαρτίου οπότε η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη. Από την Τρίτη και μετά κινείται, αλλά όχι πολλά πράγματα, γιατί στην πλειοψηφία τους, οι καταναλωτές που αγοράζουν από τη λαϊκή είναι συνταξιούχοι, ή καταναλωτές με πιο χαμηλά εισοδήματα».
Ο κ. Τσακανίκας, εξήγησε ότι, πλέον ο κόσμος αγοράζει μόνο τα απολύτως απαραίτητα κι όπως χαρακτηριστικά είπε «Ο άλλος θα αγοράσει ένα μαρούλι για να βγάλει όλη την εβδομάδα».
Όσον αφορά στις τιμές, σε ντομάτες κι αγγούρια παρατηρείται πτώση, ενώ στα υπόλοιπα λαχανικά και οπωροκηπευτικά οι τιμές δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν χαμηλές.
«Τα δικά μας προϊόντα δεν αλλάξανε για την περίοδο του Πάσχα, οπότε δε θα αλλάξουν και τώρα», δήλωσε ο κ. Τσακανίκας, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, για το γεγονός ότι, παρά τα αιτήματα που έχουν καταθέσει οι παραγωγοί η κυβέρνηση συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα».
«Υπάρχει σιγή ιχθύος. Μόνο κοκορομαχίες και κοιτάζουν πως θα κοροϊδέψουν τον κόσμο με υποσχέσεις κι ευχολόγια» σημείωσε και συνέχισε «Το κόστος στο χωράφι είναι δυσβάσταχτο για τους αγρότες είτε πουλάμε λιανικής, είτε χονδρικής. Το πετρέλαιο στα ύψη, το κόστος παραγωγής υψηλό. Δεν ακούμε όμως από κανέναν αρμόδιο το παραμικρό».
Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι, το θέμα δεν είναι το σημείο πώλησης, αλλά το κόστος παραγωγής κι όπως είπε «Δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα. Όλοι κοιτάζουν πως θα ξαναβγούν βουλευτές».

Share
Ετικέτες: λαϊκές αγορές

Πρόσφατα άρθρα

Σχεδόν 16.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην γιορτή της Θυσίας

Σχεδόν 16.000 ερασιτέχνες χασάπηδες τραυματίσθηκαν στην Τουρκία σήμερα, πρώτη ημέρα της γιορτής της Θυσίας, του…

17 Ιουνίου 2024

Με ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων ο άνδρας που επιτέθηκε κατά φιλάθλων στο Αμβούργο

Ένας Γερμανός 39 ετών από το Νορντχάιντε της Κάτω Σαξονίας, με ιστορικό σχιζοφρένειας, είναι, σύμφωνα…

17 Ιουνίου 2024

Στον ανακριτή ο ποινικολόγος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του: Πληροφορίες ότι αποδέχεται την πράξη του και ζητά ο συγγνώμη

Στο γραφείο τοπυ ανακρικτή βρίσκεται αυτή την ώρα ο γνωστός δικηγόρος προκειμένου να απολογηθεί για…

17 Ιουνίου 2024

Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο με ό,τι συνέβη σε καφετέρια στο νότιο Σιάτλ των…

17 Ιουνίου 2024

Κατέρρευσε ηλικιωμένος στη Ν.Ιωνία – Άμεσα το ΕΚΑΒ στο σημείο

Ένας ηλικιωμένος κατέρρευσε πριν λίγη ώρα στη Ν.Ιωνία. Στο σημείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,…

17 Ιουνίου 2024

Οκτώ άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία μέσα σε φορτηγό ψυγείο

Οκτώ άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας ασφυξίας μέσα σε φορτηγό ψυγείο στην Κίνα, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι…

17 Ιουνίου 2024