Τοπικά

«Πες όχι στο τσιγάρο! Μείνε υγιής» – Αντικαπνιστική εκδήλωση στο Πορφυρογένειο

Την Παρασκευή 25/5/2018 στον φιλόξενο χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς το 1ο Δ.Σ Αγριάς σε συνεργασία με το 5ο Δ.Σ Βόλου και το Ειδικό Δ.Σ Αγριάς φώναξαν «Πες όχι στο τσιγάρο! Μείνε υγιής».
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του 1ου Δημοτικού Αγριάς «η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (31/5) και είχε σαν στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού ενάντια σε αυτή τη βλαβερή συνήθεια.
Οι μαθητές της Α’ τάξης του 5ου Δ.Σ Βόλου με την πριγκίπισσα Ανάσα και τον φοβερό καπνό έκαναν την έναρξη της εκδήλωσης και μαζί με τους μαθητές Ε’ τάξης του ίδιου σχολείου έδειξαν τις επικίνδυνες ουσίες που κρύβονται μέσα στο τσιγάρο και τους κινδύνους που η χρήση του εγκυμονεί.

Η σκυτάλη στη συνέχεια πέρασε στη Στ’ τάξη του 1ου Δ.Σ. Αγριάς, η οποία μέσα από μια ιδιαίτερη παράσταση κουκλοθέατρου μας σύστησε δύο πονηρούς ήρωες τον Σμόκι και την Τίνη που με τα κόλπα τους και τις πονηριές τους σκοπεύουν να κατακτήσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αφορμή για την παράσταση κουκλοθεάτρου αποτέλεσε το βιβλίο « Χοπ… τρύπωσα» της κ. Γεροστάθη Ζωής διευθύντριας στο 1ο Δ.Σ. Αγριάς, που έχει ως θέμα του την πρόληψη του καπνίσματος και απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας.
Την εκδήλωση έκλεισε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς με ένα ευρηματικό δρώμενο με τίτλο «Το τσιγάρο ή Εγώ». Τα παιδιά έγιναν με τη βοήθεια των δασκάλων τους μικροί ηθοποιοί, μας συγκίνησαν και μας πέρασαν το μήνυμα ότι η μάχη εναντίον του καπνίσματος μας αφορά όλους.

Οι μαθητές των τριών σχολείων δουλεύοντας με όρεξη και μεράκι κατάφεραν μέσα από ευρηματικά δρώμενα να ταξιδέψουν όλους τους παρευρισκόμενους σε δρόμους που το τσιγάρο δεν έχει καμιά θέση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο τομέας ποιότητας Ζωής-Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Βόλου με ομιλήτρια την κ. Αχμάντ Κ. και η Τοπική Μονάδα Υγείας Αγριάς με την κ. Πάντου Κ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύζος, ο σχολικός σύμβουλος 5ης Περιφέρειας κ. Σδρόλιας ο διευθυντής του 5ου Δ.Σ Βόλου κ. Ατσιάς και ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αγριάς κ. Μιχαλόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το