Αθλητισμός

Περπερίδης: Στο σκοτάδι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής

Μετά το «πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων για έναρξη προπονήσεων στη Γ’ Εθνική, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπήρξε εισήγηση για συνέχιση του πρωταθλήματος από τις 28 Μαρτίου. Όμως, οι σύλλογοι παραμένουν στο… σκοτάδι, αφού κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Αλμυρού Δήμος Περπερίδης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από την ΕΠΟ και την Πολιτεία έκανε λόγο ο διοικητικός ηγέτης του Γ.Σ. Αλμυρού Δήμος Περπερίδης, που αποκάλυψε ότι οι όποιες ενοχλήσεις προς τον σύλλογο αφορούν τις επικείμενες εκλογές στις ομοσπονδίες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και στίβου. Αναλυτικά:

Για το αν αιφνιδιάστηκαν στον Αλμυρό με την απόφαση για έναρξη των προπονήσεων: «Μας σταμάτησαν τον Νοέμβριο, όταν είχαμε 500 κρούσματα ημερησίως. Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες και από τη στιγμή που τα καθημερινά κρούσματα είναι 1.500 είχαμε πάψει να ελπίζουμε ότι θα παίξουμε.

Ξαφνικά διαβάσαμε στις ιστοσελίδες μια ανακοίνωση που έλεγε ότι από τη Δευτέρα ξεκινάμε προπονήσεις. Δεν είχαμε καμία περαιτέρω ενημέρωση. Ουδείς μας ενόχλησε. Και ερωτώ, πώς θα αρχίσουμε τις προπονήσεις; Ποιους κανόνες πρέπει να τηρήσουμε; Θα γίνει πρωτάθλημα, ώστε να φέρουμε τα παιδιά που κατάγονται από άλλους νομούς πίσω στον Αλμυρό;».

Για την έλλειψη ενημέρωσης των σωματείων: «Δεν μας έχει ενοχλήσει κανένας, ώστε να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Η μόνη ενόχληση που έχουμε είναι για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες. Ο Γ.Σ. Αλμυρού έχει τέσσερα τμήματα. Εκτός από το ποδόσφαιρο, υπάρχει το μπάσκετ, το βόλεϊ και ο στίβος. Τα μόνα μέιλ μου μας έστειλαν ήταν για τις εκλογές στις ομοσπονδίες του μπάσκετ (ΕΟΚ), του βόλεϊ (ΕΟΠΕ) και του ΣΕΓΑΣ. Για το ποδόσφαιρο δεν μας ήρθε ούτε ένα μέιλ, για οποιοδήποτε λόγο.

Για το αν μπορεί να αρχίσει η Γ’ Εθνική στις 28 Μαρτίου: «Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Να διαβάσουμε το πρωτόκολλο και να δούμε τι θα ζητήσουν. Όμως αν μας ζητηθεί να τηρήσουμε το πρωτόκολλο των ΠΑΕ τότε δεν θα μπορέσει κανένα σωματείο να ανταπεξέλθει. Η Φούτμπολ Λιγκ είναι μια επαγγελματική κατηγορία που έχει και κάποια έξοδα. Αυτό δεν ισχύει για τη Γ’ Εθνική όπου οι ομάδες συντηρούνται αποκλειστικά από τους προέδρους τους. Δεν έχουμε καμία βοήθεια από το κράτος. Ως Γ.Σ. Αλμυρού, έχουμε υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία».

Για την πρόθεση της ΕΠΟ να υποβιβαστούν όσες ομάδες δηλώσουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν: «Αυτό δείχνει ότι δεν δίνουν καμία σημασία στην κατηγορία. Ανοίγουμε μια κατηγορία για να μη γκρινιάζουν 10 άνθρωποι. Δεν είναι περισσότεροι. Με τι στόχο να παίξουμε ποδόσφαιρο; Μήπως για να ανέβουμε κάπου ή για να μην υποβιβαστούμε; Μα ποιος θα πέσει, από τη στιγμή που μάλλον δεν θα γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα; Γιατί να παίξουμε υπό αυτές τις συνθήκες μέσα στο καλοκαίρι και χωρίς καθόλου έσοδα; Ας μας δώσουν μια μικρή βοήθεια με μείωση του κόστους της διαιτησίας και εξασφάλιση ευνοϊκών όρων για τα τεστ και τότε δεν θα υπάρξει ομάδα που να μη θέλει να παίξει».

Για τα όσα είπε νωρίτερα σχετικά με τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες και τις ενοχλήσεις που δέχεται ο ΓΣΑ: «Το μεγαλύτερο… γέλιο έχουν οι εκλογές του μπάσκετ. Μας έστειλαν μανιφέστο, με πρόγραμμα για ακαδημίες, εναντίον των μάνατζερ και διάφορα άλλα πρωτάκουστα. Μας έκαναν να πιστεύουμε σε μια… υπέροχη Ελλάδα. Μας κοροϊδεύουνε…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το