Τοπικά

Περπάτησαν για την ελευθερία και κατά της εμπορίας ανθρώπων

Με ηχηρά μηνύματα κατά της εμπορίας ανθρώπων πραγματοποιήθηκε χθες 7ο ετήσιο Περπάτημα για την Ελευθερία του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Α21. Η εκκίνηση δόθηκε στις 5 το απόγευμα από το Δημαρχείο του Βόλου και οι περίπου 50 συμμετέχοντες μέσω της παραλίας, τερμάτισαν στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου είχε στηθεί info booth για την περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, καθώς και για τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.

Η Μαριάνθη Γάκη, φιλόλογος του 2ου Λυκείου Βόλου επισήμανε πως η εκδήλωση με την ονομασία Walk for Freedom είναι η μοναδική κατά της εμπορίας ανθρώπων που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενη στην Α21 εξήγησε πως πρόκειται για μια οργάνωση που ασχολείται με την αναχαίτιση της σωματεμπορίας, που αποτελεί παγκόσμια το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα. «Καταργούμε τη δουλεία στον 21ο αιώνα, αυτός είναι ο σκοπός της Α21 και δραστηριοποιείται σε τρία επίπεδα».

Αναλύοντας τις δράσεις της οργάνωσης υπογράμμισε ότι αρχικά ενημερώνει τις ευάλωτες ομάδες, τη νέα γενιά, τους επαγγελματίες, το ευρύ κοινό. Ταυτοποιεί τα διασωθέντα θύματα και αποδίδει δικαιοσύνη, καθώς συνεργάζεται στενά με τις Αρχές, για την υποστήριξη ερευνών που στοχεύουν στον εντοπισμό και ταυτοποίηση θυμάτων, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1109.

Παράλληλα φροντίζει για την ποινική δίωξη των διακινητών, προσπαθεί να ενισχύσει θύματα που επέζησαν, παρέχοντας πρόσβαση σε στέγαση, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και επαναπατρισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. «Για όλους αυτούς τους λόγους η Α21 διατηρεί ξενώνα φιλοξενίας και κέντρο ημέρας» κατέληξε η κ. Γάκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το