Κόσμος

Περού: 72 νεκροί από πρωτοφανείς πλημμύρες και κατολισθήσεις (video)

Αντιμέτωπο με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις της τελευταίας εικοσαετίας είναι το Περού, όπου πάνω από 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους απ’ την έναρξη του έτους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών, κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τον πρωθυπουργό Φερνάντο Ζαβάλα να αναφέρει το πρωί στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό RPP ότι οι νεκροί έχουν φθάσει τους 72.

Το σύστημα αποστράγγισης στις πόλεις κατά μήκος των Περουβιανών ακτών του Ειρηνικού αδυνατεί να ανταπεξέλθει με τον όγκο των ομβρίων υδάτων και το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει ξεκινήσει την απολύμανση των λιμνών νερού που σχηματίστηκαν στους δρόμους για να εξοντώσει τα κουνούπια που μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες.

Από τις αρχές της εβδομάδας το σύστημα υδροδότησης έχει παραλύσει στην πρωτεύουσα Λίμα. Η κυβέρνηση κατέβασε στους δρόμους στρατιώτες για να συνδράμουν την αστυνομία στην επιτήρηση της τάξης στις 811 πόλεις που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η έκταση των βροχοπτώσεων στο Περού τις τελευταίες εβδομάδες είναι παρόμοια με το πλήγμα από το φαινόμενο Ελ Νίνιο του 1998, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 500 άνθρωποι.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το