Αθλητισμός

Περνούσε στα μπαράζ η Νίκη Βόλου

Πάλι στα μπαράζ η Νίκη μας. Δεν τη φοβάμαι, θα νικήσει και θα ανέβει κατηγορία. Με την ευκαιρία ανέτρεξα στο αρχείο του υπολογιστή μου, όπου ξανάζησα τρία ματς μπαράζ που δώσαμε στο παρελθόν και τα πήραμε. Καλή επιτυχία στα παιδιά μας, να συνεχίσουν την ένδοξη πορεία, που χάραξαν οι παλιότεροι συνάδελφοί τους .
Η επιτυχία στα πλέι οφ της Νίκης Βόλου και πρόκρισή της στην Β’ Εθνική κατηγορία (8-7-2012), έφερε στη μνήμη μου άλλους τρεις αγώνες κατάταξης, όπου η Νίκη με την ψυχάρα που διαθέτει, περνούσε «δια πυρός και σιδήρου», πετυχαίνοντας τους τότε στόχους της.
Τη μεγάλη επιτυχία στη Κοζάνη (1-1) , ακόμη και σήμερα θυμούνται οι παλιοί Βολιώτες. Ήταν Κυριακή 14 Μαΐου 1961, όταν η Νίκη έδινε το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς. Η Νίκη είχε πρωταγωνιστήσει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και ισοβαθμούσε στη πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό Κοζάνης. Ο νικητής έβγαινε Α’ Εθνική. Τρεις χιλιάδες Βολιώτες πήγαν στην Κοζάνη εκείνη την Κυριακή. Η ομάδα μας, απέναντι σε έναν σκληρό και δυνατό αντίπαλο έφερε ισοπαλία 1-1 και λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

Στην Α’ Εθνική η Νίκη αγωνίστηκε για 5 χρόνια (1961-1966). Το έτος 1964 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Με το ζόρι φτάσαμε στον πίνακα της διαβάθμισης με την ομάδα της Χαλκίδας για παραμονή στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Οι ομάδες ισοβαθμούσαν. Ο αγώνας δόθηκε στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας τον Ιούνιο 1964 . Η ομάδα της Χαλκίδας προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η Νίκη ισοφάρισε με απευθείας κτύπημα φάουλ από τον Δημήτρη Λαλέ. Έτσι γλυτώσαμε τον υποβιβασμό λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.
Το έτος 1976 ήταν ένα έτος ποδοσφαιρικής παρακμής για τη Νίκη. Παίζει στο Ερασιτεχνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα με Χίο, Καλαμάτα και Δάφνη Ερυθρών (Κριεκούκι). Ο αείμνηστος πρόεδρος Νίκος Ορφανίδης αγωνίστηκε για να ανεβάσει κατηγορία την ομάδα.
Είναι Ιούνιος και δίνουμε τον τελευταίο αγώνα στο Κριεκούκι. Μόνο με νίκη ανεβαίνουμε κατηγορία. Με ισοπαλία ανέρχεται η Δάφνη Ερυθρών. Εκείνη την Κυριακή, θυμάμαι, κατέβηκε μια πανστρατιά από Νικιώτες για το Κριεκούκι. Το περιβάλλον άγριο και εχθρικό. Ευτυχώς είχαμε καλή διαιτησία από τον Θεσσαλονικιό Νίκο Ζλατάνο. Κερδίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Βαγγέλη Βουρούκο. Την επόμενη χρονιά ανεβήκαμε στην επαγγελματική κατηγορία με νέες αγωνίες και προοπτικές…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΜΗΔΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το