Τοπικά

Παίρνει πίσω την απόφαση για το οικόπεδο στο Σωρό η Δημοτική Αρχή Βόλου μετά την κατακραυγή “Θ”

dimotiko-simboylio

Στροφή 180% έκανε η Δημοτική Αρχή Βόλου στο θέμα της αγοράς οικοπεδικής έκτασης εμβαδού 24.823,90 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, (Λόφος Σταυρός, πρώην Σωρός), ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας. Στη σημερινή (6μ.μ.) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά την κατακραυγή που δέχτηκε τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού, όσο και η Δημοτική Αρχή, κατατέθηκε πρόταση για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης με το αιτιολογικό της περαιτέρω διερεύνησης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αιτιολογία στην εισήγηση.
Να αναφερθεί ότι προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», Ν. Οικονόμου, Απ. Παπατόλιας, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος, με την οποία ζητούν την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, γιατί λήφθηκε κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς και την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας για τη θέση σε αργία του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεωργίου Μουλά, για σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
Μετά την κατάθεση της προαναφερόμενης προσφυγής, ουσιαστικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την αγορά της οικοπεδικής έκτασης παίρνεται πίσω, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η απόφαση για αργία του Γ. Μουλά. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και διάσταση απόψεων μεταξύ του ιδίου και του Δημάρχου Βόλου για το θέμα.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την εισήγηση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου η αγορά του οικοπέδου θα γινόταν για τη δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού και Τέχνης μέσω του ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για έκταση 24.823, 9 στρεμμάτων στην περιοχή Αγίου Στεφάνου (Λόφος Σταυρός πρώην Σωρός) ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας.
Η συνολική αντικειμενική αξία του ακινήτου αυτού ανέρχεται στο ποσό των 364.559 ευρώ, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 5975/12-2-2015 έγγραφο της ΔΟΥ Βόλου.
Για την κατάρτιση σύμβασης μεταβίβασης της κυριότητας ακινήτων ή σύστασης επ’ αυτών εμπραγμάτων δικαιωμάτων, εφόσον συμβάλλεται Δήμος ή Κοινότητα, απαιτείται εκτίμηση της αγοραίας αξίας, η οποία γίνεται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών), στην περίπτωση που η αξία αυτή υπερβαίνει το ποσό των 58.649,06 ευρώ (άρθρο 186 παρ.6 Ν.3463/06, άρθρο 23 παρ.2 του Ν.2873/00 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 31 παρ.12 του 2579/98).
Επίσης, στην εισήγηση προτείνονταν η λήψη απόφασης για την αγορά έκτασης 24.823, 9 στρεμμάτων στην περιοχή Αγίου Στεφάνου (Λόφος Σταυρός πρώην Σωρός) ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας και η υποβολή αιτήματος κατ’ άρθρο 186 παρ. 6 του Ν. 3463/2006 στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών) για την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του υπό αγορά ακινήτου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το