ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για δεύτερη χρονιά πρωταθλήτρια στα age group η Νίκη Βόλου

Χωρίς κατηγορία

Συλλήψεις 14 ατόμων στην Παρίσαινα

Τοπικά

Τοπικά

Περιβαλλοντική: «Εγκληματική η αδράνεια του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης για την καύση σκουπιδιών»

Σε σχέση με την εκδήλωση, για θέματα περιβάλλοντος, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία» που κατέρχεται στις εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Δημ. Κουρέτα, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας  επισημαίνει τα εξής:

  • Παρά τον αρχικό εξωραϊσμό, για την καύση RDF, από τον εισηγητή κ. Ντένη Σαρρηγιάννη, καθηγητή του ΑΠΘ, μετά τις παρεμβάσεις των ακροατών της εκδήλωσης, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ΑΓΕΤ δεν έχει τις προϋποθέσεις για να καίει RDF, πολύ περισσότερο πλαστικά.
  • Το συμπέρασμα της εκδήλωσης, όπως διατυπώθηκε και από τον ίδιο τον κ. Κουρέτα, ήταν ότι η ΑΓΕΤ, ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, πρέπει να σταματήσει άμεσα να καίει σκουπίδια.
  • Είναι εγκληματική η αδράνεια του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Κυβέρνησης, δια του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να προστατέψουν την υγεία των πολιτών του Βόλου, πολύ περισσότερο μετά τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής μελέτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα.
  • Η ήδη επιβαρυμένη υγεία των πολιτών της πόλης του Βόλου θα επιδεινωθεί κατακόρυφα, αν δεν σταματήσει η καύση σκουπιδιών.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το