Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ψεύδεται συνειδητά ο Σ. Φάμελλος – Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο

“Ψεύδεται συστηματικά ο Σωκράτης Φάμμελος.  Οι γιατροί, οι φορείς της πόλης και οι οικολογικές οργανώσεις δεν παραπλανούν την κοινή γνώμη γιατί δεν εξυπηρετούν συμφέροντα” απαντά στον αναπληρωτή υπουργό η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν τον πιστεύουν ενώ τον καλεί να καταλάβει πως με τα ψέματα δεν γίνεται πολιτική.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία,  ο Σ. Φάμελος έχει επιλεκτική πληροφόρηση και οι γιατροί γνωρίζουν ότι τα όρια διοξινών και άλλων καρκινογόνων ουσιών επιδρούν σωρευτικά στον οργανισμό, ενώ δεν είναι αξιόπιστες οι αναλύσεις που γίνονται από την ίδια την ΑΓΕΤ.

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας:

“Την Βενιζέλιον δόξαν εζήλωσεν, ως έοικε, ο του περιβάλλοντος υπουργός κ. Φάμελλος. Ψευδόμενος συστηματικά, προσπάθησε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Μπουκώρου, να αποδείξει ότι όλοι οι άλλοι και κυρίως οι πολίτες του Βόλου είναι παραπλανημένοι και μόνο ο ίδιος κατέχει την μοναδική αλήθεια, σχετικά με το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Αν δεν ήταν ο ίδιος χημικός μηχανικός και γνώστης όλων των παραμέτρων του προβλήματος, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι τον παραπλάνησαν οι σύμβουλοί του. Όμως δεν πρόκειται περί αυτού, αλλά περί συστηματικής ψευδολογίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πολυεθνικής Lafarge ο σοσιαλιστής υπουργός. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον ερωτώντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Μπουκώρο, δήλωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι κυρίως οι γιατροί φταίνε για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης! Ποιός πολίτης όμως μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν επιστήμονες, ακόμα και οικολογικές οργανώσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν προβλήματα σε οποιαδήποτε βιομηχανία και μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Έχουν εμπιστοσύνη και στους φορείς της πόλης που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου και στους γιατρούς και στις οικολογικές οργανώσεις. Γιατί δεν εξυπηρετούν συμφέροντα.

Για ποια κυκλική οικονομία μιλάει ο κ. Φάμελλος όταν κρατάει στα συρτάρια του ψηφισμένο νόμο για τη διαχείριση απορριμμάτων; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι τα κορόιδα, οι Ιταλοί, ταξιδεύουν τα σκουπίδια τους και τα στέλνουν στην ΑΓΕΤ, αντί να τα κάψουν οι ίδιοι! Ο κ. Φάμελλος έχει επιλεκτική πληροφόρηση. Ενώ προ ημερών είχε δηλώσει ότι αγνοεί τα αποτελέσματα των ελέγχων της περιφέρειας ως προς το περιεχόμενο των «εναλλακτικών καυσίμων» που «συνέλαβαν» οι πολίτες στον περιφερειακό του Βόλου, γιατί «δεν είχε ενημερωθεί επισήμως», χθες γνώριζε ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών για δυσοσμία δεν αφορούν στην ΑΓΕΤ!

Ως χημικός μηχανικός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ δεν έχουν την τεχνολογική επάρκεια για την αβλαβή καύση RDF, πολύ περισσότερο σκουπιδιών, που μετέφερε το πλοίο από την Ιταλία (ποσοστό πλαστικού 75-80%!). Γιατί γνωρίζει ότι δεν εξαρτάται από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αλλά από την ταχύτητα ψύξης των απαερίων, προκειμένου να μην επανασχηματιστούν οι διοξίνες και οι άλλες καρκινογόνες ουσίες που πράγματι αρχικά διασπώνται σε υψηλές θερμοκρασίες. Και τέτοια δυνατότητα δεν έχουν οι τσιμεντοβιομηχανίες, πράγμα που έχει αποφανθεί και σχετική μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ποιος παραπλανεί επομένως την κοινή γνώμη;

Επικαλείται επίσης τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λες και η νομοθεσία αυτή βάζει πάνω από την υγεία των πολιτών τη χρήση «εναλλακτικών καυσίμων» από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Όσο για τα όρια διοξινών και άλλων καρκινογόνων ουσιών οι γιατροί, καλύτερα βέβαια από τον κ. Φάμελλο, γνωρίζουν ότι επιδρούν σωρευτικά στον οργανισμό και οι αναλύσεις που γίνονται από την ίδια την ΑΓΕΤ και δείχνουν χαμηλές τιμές, δεν έχουν καμία αξιοπιστία και καμία αξία.

Τέλος ας καταλάβει ο κ. Φάμελλος ότι οι πολίτες γνωρίζουν πλέον την αλήθεια, δεν τον πιστεύουν και για το λόγο αυτό συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Φάμελλος να καταλάβει ότι με ψέματα δεν γίνεται πολιτική και ότι πρέπει να βάλει πάνω από τα κέρδη των βιομηχανιών το περιβάλλον και την υγεία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το