Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Όλοι στην κινητοποίηση το Σάββατο στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες του Βόλου να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση του Σαββάτου 16 Μαρτίου στο Βόλο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Δήμο Βόλου καθώς προγραμματίζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF  καλεί τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Σ.Φάμμελο να αποσύρει την απόφαση για την καύση σκουπιδιών που χορήγησε στην ΑΓΕΤ.

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας:

“Στην ειρηνική αυτή πορεία διαμαρτυρίας πρέπει να δώσουν το παρών όλοι όσοι επιθυμούν καθαρό περιβάλλον και να μην τίθεται η υγεία των πολιτών σε κίνδυνο για τα κέρδη των βιομηχανιών.
Η επιδημιολογική έρευνα και τα μηνύματα για τον παιδικό καρκίνο στο Βόλο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τους κινδύνους στην υγεία μας, οι οποίοι θα επιδεινωθούν από την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία καταγγέλλει το Δήμο Βόλου γιατί αντί να είναι μπροστάρης στον αγώνα για την προστασία της υγείας των πολιτών, προγραμματίζει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF το οποίο θα πουλάει και στην ΑΓΕΤ για να επιστρέφει στην πόλη του Βόλου ως καρκίνος.
Καλεί τον κ. Φάμελλο να αποσύρει άμεσα την Απόφαση την οποία χορήγησε στην ΑΓΕΤ για καύση κάθε είδους σκουπιδιών. Αντί να προωθήσει την ανακύκλωση στην οποία η χώρα μας είναι ουραγός, ευνοεί την καύση πολύτιμων υλικών που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν, κρατώντας στα συρτάρια του εδώ και 2 χρόνια το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Την απάντηση στον κ. Μπέο, τον κ. Φάμελλο και την ΑΓΕΤ θα δώσουν το Σάββατο οι πολίτες του Βόλου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το