Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: “Βγήκαν οι …σκελετοί από τα ντουλάπια – Ο Δήμος Βόλου θα παράγει SRF” 

“Έπεσαν πλέον οι μάσκες και οι σκελετοί βγήκαν από τα ντουλάπια”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF (από σκουπίδια) για καύση από βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

Σχολιάζοντας την απόφαση, τα μέλη της Περιβαλλοντικής επισημαίνουν ότι:

“Ο Δήμος Βόλου ομολόγησε, ανερυθρίαστα πλέον, ότι θα παράγει SRF στο ΧΥΤΑ! Τί έλεγε όμως ο Δήμος Βόλου μετά από καταγγελία μας στις 28/9/2017 ότι θα παράγει SRF και θα το πουλάει στην ΑΓΕΤ; Μας κατήγγειλε ότι «σκορπίζουμε ασύστολη ψευδολογία και ασυναρτησίες» και ότι «η απόφαση θα ληφθεί και πάλι σε μεταγενέστερο χρόνο με βάση τη μελέτη που θα εκπονηθεί». Καλούσε δε τους πολίτες «να μας αντιμετωπίσουν με περιφρόνηση»!

Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», ομολόγησε αυτό που τότε διέψευδε! Ότι θα παράγει SRF! Τώρα διαψεύδει ότι θα το πουλάει στην ΑΓΕΤ (την οποία έχει μηνύσει για την καύση σκουπιδιών!), για να το επιστρέφει στο Βόλο ως καρκίνο!. Εμείς όμως επιμένουμε ότι θα πουλάει SRF στην ΑΓΕΤ, με την οποία όμως «δεν συμφώνησε ακόμα»! Γιατί όμως να μη συμφωνήσει στο μέλλον; Εξάλλου σιγά-σιγά βγαίνουν οι σκελετοί… Η ίδια η ΑΓΕΤ στις 8/6/2017 παραδέχτηκε ότι «πιθανόν στο μέλλον να προμηθεύεται RDF/SRF από το Δήμο Βόλου, αν ο τελευταίος αρχίσει να το παράγει».

Μήπως όμως είναι το πρώτο φιάσκο του Δήμου Βόλου που έχει σημαντικές επιδόσεις σε ψέματα; Θυμίζουμε ότι και παλιότερα, είχε δηλώσει ότι δημοτικά φωτιστικά σώματα που είχαν αποξηλωθεί από το Δήμο Βόλου έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, τα είχαν κλέψει Ρομά. Αυτά όμως βρέθηκαν από εμάς πεταμένα στο ΧΥΤΑ, όχι βέβαια από τους Ρομά! Όλοι ξέρουν πια στην πόλη του Βόλου ότι η καύση πλαστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών, από την ΑΓΕΤ, με τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις της, θα παράγει ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και ο πτητικός υδράργυρος.

Εύγε λοιπόν στη Δημοτική Αρχή Βόλου για τη φροντίδα της προς τους πολίτες του Βόλου. Ύστερα όταν λέμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει σχέση με το περιβάλλον όσο «ο φάντης με το ρετσινόλαδο», έχουμε άδικο; Περιμένουμε πάλι από το Δήμο Βόλου μια «χαριτωμένη» απάντηση, όπως μας έχει συνηθίσει…”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το