Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Στο Δήμο Βόλου άργησαν να πάρουν χαμπάρι τις υποχρεώσεις τους

dimarxeio

Αιχμηρή κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για τους χειρισμούς της στο θέμα του Τοπικού Σχεδίου Δράσης Απορριμμάτων, ασκεί η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας προσχηματική τη διαδικασία διαβούλευσης που έχει προγραμματιστεί. Σε ανακοίνωση της οικολογικής οργάνωσης επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο δήμος Βόλου άργησε να πάρει χαμπάρι τις υποχρεώσεις του και θέλει να ξεμπερδεύει το συντομότερο δυνατό με ένα κρίσιμο ζήτημα, που θα καθορίσει το μέλλον της πόλης.

Η ανακοίνωση:

Με μια «αυτοαποκαλούμενη διαβούλευση» δύο ημερών, ο Δήμος Βόλου ξεμπερδεύει με το Τοπικό Σχέδιο Δράσης Απορριμμάτων, που θα καθορίσει τα δρώμενα στο σοβαρό αυτό θέμα για τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια. Μάλιστα θα στείλει στους «λεγόμενους διαβουλευόμενους» το σχέδιο αυτό την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, αν το στείλει, και την επόμενη μέρα θα πρέπει όλοι, όντας συλλογικοί φορείς οι περισσότεροι, αφού ξενυχτήσουν διαβουλευόμενοι, θα έχουν άποψη στη «λεγόμενη διαβούλευση» το μεσημέρι της Πέμπτης!

Αυτή η προσχηματική διαδικασία ονομάζεται από το Δήμο Βόλου «διαβούλευση». Μάλλον άργησαν να πάρουν χαμπάρι τις υποχρεώσεις τους, αφού ασχολήθηκαν μετά τις 15 Αυγούστου (και αφού πέρασαν καλά τις διακοπές του 15Αύγουστου) με τη σύνταξη του Τοπικού Σχεδίου Δράσης Απορριμμάτων και ακόμα και σήμερα δεν το έχουν έτοιμο!

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας ως «αυτοαποκαλούμενους οικολόγους» και «χαρωπή παρέα», δεν περιμένουμε τα διαπιστευτήρια από το Δήμο Βόλου. Η δράση μας είναι γνωστή, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά, πολύ πριν τα μέλη της σημερινής Δημοτικής Αρχής αντικρίσουν ακόμα και την πόρτα του Δημαρχείου. Το «χαρωπή παρέα» μας αρέσει και δεν το θεωρούμε κατηγορία, όπως ίσως πιστεύει ο συντάκτης του δελτίου τύπου του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το