Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Πάλι λύματα στον Παγασητικό – Να εκσυγχρονιστεί ο γερασμένος Βιολογικός

lymata-1

Την ανάγκη ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου υπογραμμίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με αφορμή τη διοχέτευση λυμάτων στο εμπορικό λιμάνι λόγω αποκατάστασης βλάβης σε αντλιοστάσιο.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι οι συχνές βλάβες πρέπει να προβληματίσουν τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜΒ και ζητεί το επόμενο διάστημα να γίνονται συνεχείς δειγματοληψίες μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι κατάλληλες για κολύμβηση οι κοντινές ακτές του Βόλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Για μια ακόμα φορά ανεπεξέργαστα λύματα από το βιολογικό καθαρισμό του Βόλου κατέληξαν στον Παγασητικό. Εφόσον αληθεύει ότι σταμάτησε ήδη η διοχέτευσή τους, θεωρούμε ότι δεν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο οικοσύστημα του Παγασητικού, το οποίο έχει τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού σε πολύ σύντομο διάστημα. Όσον αφορά στις κοντινές ακτές του Βόλου, πιστεύουμε ότι μπορεί να επηρεαστούν, αλλά λίγο. Καλό είναι επομένως να γίνονται δειγματοληψίες μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Επίσης να απαγορευτεί η αλιεία, κοντά στο Βόλο, για λίγες μέρες.
Οι συχνές όμως βλάβες, ενός γερασμένου συστήματος βιολογικού καθαρισμού, πρέπει να προβληματίσουν τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜΒ για να προγραμματίσουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτό δεν έχει γίνει και έχουν ευθύνες για αυτό. Ελπίζουμε να μη συμβεί σύντομα και άλλο ατύχημα, το οποίο μπορεί να είναι σοβαρότερο. Γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε το οικοσύστημα του Παγασητικού ως κόρη οφθαλμού, όπως λέγεται συχνά και σωστά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το